Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná prechádzka okolo Smoleníc

Diskusná téma K článku: Zimná prechádzka okolo Smoleníc

Už cez týždeň som mal určité predstavy navštíviť zimné Malé Karpaty, ale nevedel som, kam moja cesta presne povedie. Predpovede SHMÚ na sobotu hlásili jasno až polojasno, čo ma veľmi potešilo vzhľadom na zamračený pracovný týždeň. Otec mal cestu do Brezovej pod Bradlom, tak som to využil a zviezol som sa s ním do Smoleníc. Rozhodnutie padlo na Záruby a odtiaľ k jaskyni Driny.

Mivym

Gratulujem k prvotine na Hiking.sk, dalo sa to čítať :-))

Bean

Snehu pod kolena? Pred Silvestrom? Iste???

2laak

My sme podobnu trasu absolvovali smerom na zaruby 2 dni pred Silvestrom. Nadherne modra obloha, teplota menej ako -10°, ale nadherny vylet bol. Na vrchole tak fucalo, ze sme tam nedokazali dojest ani len chlebik a museli sme zist do sedla.

Vtedy bola namraza na stromoch dlha aj 10cm a napadaneho snehu pod kolena. :-)

Kazdemu odporucam.

Peter Straka

Pokiaľ trvá inverzné počasie dlhšiu dobu (M. Karpaty sú väčšinou v hmle), tak tá vrstva opadanej námrazy niekedy dosahuje úctyhodnú hrúbku. Zažil som aj 30 cm a opadané bloky veľkosti cigaretovej krabičky.

Vladimir

Pekný článok tento kúsok MK mám rád a dost často ho naštevujem ako turista alebo len tak na prechádzku.(ten kopec s Vlčiarne na obrázku ktorý označuješ ako Veterlín je Čelo.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma