Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pohronský Inovec – zimná hrebeňovka

Diskusná téma K článku: Pohronský Inovec – zimná hrebeňovka

Jednodňový prechod masívom Pohronského Inovca na bežeckých lyžiach. Mierne náročná lyžiarska túra prechádza neustále meniacim sa vrchárskym krajom novobanských štálov. Úvodná časť trasy na Veľký Inovec kopíruje Rudnú magistrálu. Zvyšný úsek prechodu sleduje modré značenie inoveckého hrebeňa.

Tono

Nedaleko Bukovinky sa nachádza vrch Zamcisko, kde stal rannouhorsky hrad straziaci jednak cestnu komunikaciu z Hor. Nitry a aj chranil prve bane v oblasti N. Bane. Podobne ako stary Kremnicky hrad nedaleko Kremnickych Bani. Lokalita Zamciska je pristupna po zelenej tur. znacke od zastavky SAD Drozdovo. Povodne na najvyssom mieste hradu bol vyhlad /viedla sem vyznamova odbocka/, dnes vyhlad zarastol korunami stromov. Z hradu sa dobre zachovalo hlavne valove opevnenie a priekopy. Uchvatne skalne brala tvoria take mini skalne mesto. Viac info, podorys a pod. najdete aj na varak.hu$ret

Tono

Tak tento clanok mna osobne velmi potesil. Skoda ze ste mali chatu zavretu, ja som na nej spal uz 3x. Velmi dobra atmosfera bola.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum