Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Velký Rozsutec v zimě

Diskusná téma Velký Rozsutec v zimě

Zdravím, dá se ted v únoru bezpečně a bez zimního vybavení /mačky, sněžnice/ za dobrého počasí dostat na vrchol Rozsutce? A odkud to je bezpečné, kde hrozí laviny atd?

Mayko

Diky, som cakal, ze za to budu pytat viac...takto sa mi vazne ani neoplati vlastne kupovat...ibaze by ma to velmi chytilo:)

Mayko

Kde sa daju v ZA pozicat macky a kolko za to pytaju? Vobec nie som v tychto veciach zbehly.

Forky

Ako pise bacardi:
zlta znacka od ostrvneho prechadza na kusku novymi dierami...

Bacaardi

ja som myslel tu zltu od ostrvneho hore na podziar.:-).

Spacer

Jasne, rozsutce by som ja bez maciek radsej neriesil.

to vrana:
nebol to ten pripad, ked dierami zostupoval? To by som ja nikdy nespravil. Ked nevies ako to tam vyzera a zostupovat tadial? Takto ako som siel ja pekne zo stefanovej, som sa vzdy mohol vratit, ked by som videl, ze dalej to uz je nad moje sily. Takze chlapik asi velmi opatrny nebol.

to bacaardi:
podla turistickej mapy sa mi zda, ze cez nove diery ani tur. chodnik nejde :).
Neviem si teraz vybavit ako to tam vyzeralo, ale vtedy (9.2.) to bolo uplne v pohode.
Upozornujem, ze nechcem nikoho zavadzat. Ak mate macky, urcite si ich zoberte, ja keby som mal, tiez si ich vezmem, a moznoze si ich na niektorych usekoch aj nasadim, uz len pre zabavu :).
Ak tam aj vtedy bol nejakych ladovy hrb, urcite som ho nejak obisiel, a nesiel priamo cez :).

Forky

Tumek:
vzhladom na to, ake bolo pocasie cez vikend, by som si aj na rozsutce bral macky. Lad pod snehom je pekne nebezpecny, hlavne v takom terene, ako su rozsutce.
Radsej mat macky so sebou a nepouzit ich, ako sa tam niekde dolamat.

Bacaardi

tumek, vo fatre som bl cez vikend, sobotu tam najprv prsalo potom husto nasnezilo. macky kazdopadne do batohu, pokial nemas, tak si pockaj na neskorsi termin.

to spacer: bol som v novych dierach (nad dolnymi) vcera, a bez maciek prejdes 10 metrov. potom je tam taky fasa ladovy hrb a mozes sa ist smykat.... :-). v dolnych macky treba tiez, da sa to bez nich, avsak treba davat pozor...

Tumek

Mě o diery nejde, vím že tam je ledovo.... spíše o výstup na Rozsutec bud z Medzirozsutcu nebo z Medziholia...

Lubo

Minuly rok sme boli v Dierach a bolo pomerne ladovo. Cca v strede bol taky skalny stupienok zaliaty v lade. V mackach a s cakanom celkom prijemna zabavka. Oproti nam vsak sli poliaci, ktorych sme celkom slusne zachranili tym, ze sme im na nohy dali macky a za ruku ich cez ten prah previedli. Inak by asi mohli max. volat HZS alebo sa vratit...

Pitr

Mačky si môžeš aj požičať, požičovňa je už takmer v každom meste, hlavne na po horami.

Mayko

Hm tiez snivam o tom, stihnem Rozsutce este pre uzaverou, ale kedze tiez nemam macky, mozem len dufat, ze do marca sa to tam roztopi:)

Vrana

2 spacer: aj toto bol asi jeden opatrny hzs.sk/?lang=sk&site=arc…

Par dni pred tym som cez diery siel a bez maciek to bolo o hubu. HZS mala snad 3 tyzdne na stranke pre Malu Fatru vystrahu, ze v lokalite diery je nutna zimna vystroj (minimalne macky). Tie podmienky sa po otepleni zmenili, ale bez maciek v batohu by som sa do Dier nepustal.

Spacer

Podla mna ani na diery macky netreba. Bol som tam zhruba v rovnakom case (cca dva tyzdne dozadu) a bolo v pohode. Samozrejme treba davat pozor. Rebriky boli jasna smyklave, ale naco tam je zabradlie. Pohoda. Nehovorim, Neberte si macky. Sami dobre viete, kedy ich potrebujete, ja si ich tam nevezmem ani druhy raz, lebo su tam pre mna zbytocne. Ale povedal by som, ze ja som z tych opatrnejsich, takze davam pri chodzi naozaj dost velky pozor, ini taki byt nemusia a tym sa zidu. Tod vse.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov