Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krásy Čergova

Diskusná téma K článku: Krásy Čergova

Keď som sa registroval na Hikingu, vedel som prečo. Dal som si za cieľ aspoň ako-tak presvedčiť pár nerozhodných ľudí, aby prišli nielen do Tatier, prípadne do Slovenského raja, ak už zavítajú na východ, ale aj do menej známych kútov tejto časti Slovenska. Pokúsim sa vám priblížiť niekoľko zaujímavých miest Čergova, hoci to nebude ani desatina z toho, čo toto pohorie ponúka.

Peter61

Podľa dnešných stôp na Veľkej Javorine súdim, že to tam musí vyzerať ako na offroadovej dráhe. Aj keď popravde sme cez obed nič nepočuli ani nevideli. Kde sú tie zlaté začiatky 90 rokov, keď bola hrebeňovka miestami zarastená, že bolo treba bike tlačiť/nosiť a Vlci (vraj) sypali bikerom pred hromadným prechodom pripináčiky na trasu ...

Tchor

No pravdu povediac sme boli radi, že osádky tých áut si nás velmi nevšímali. Všeličo sa môže našincovi prihodiť v noci na odlahlom mieste, že áno.....
Okrem toho tento jav - jazdy terénnych áut po Čergove musí byť zamestnancom Štátnej ochrany prírody určite známy, ale nikto si nič nepomôže.

Axel

Medialny hon na zajace. Nasli si jedneho obetneho baranka po zavedeni zakona. Prax je vieme aka a popisal ju tchor.
Sme uz ale mimo temu tohto krasneho clanku, mozeme o tom podebatit v prislusnom vlakne o motorkaroch.

Axel

Uz vidim zelenych, ako startuju Fabiu a idu sa niekde do hor natahovat so synovcom bratranca svagra bratom...
Nehovoriac o tom, ze v nocnej sluzbe su tam na cely okres mozno 3 policajti - 1 na stanici a dvaja v tom jednom aute, na ktore maju benzinovy mesacny pridel, ktory im vystaci na 4 dni a aj z toho este treba do sukromneho preliat.

Tchor

Tak som bol asi v inom pohorí... Minulý rok v lete sme prešli celý hrebeň Čergova a bol som nemilo prekvapený veľkým množstvom miestnych terénnych áut, ktoré sa preháňali po hrebeni. O polnoci na Minčole - diskotéka zo zaparkovaného džípu nás veru nepotešila. Čo na to ochrana prírody ? Ďalšia nemilá vec - rozsiahla ťažba dreva a krutá devastácia okolia vrátane ciest.
Inak pohorie je to stále krásne, o tom žádná. Rovnako aj Branisko.

Nonormal

--> emile, stačí mapa, aby nebol problém trafiť a kľudne sa tam dá ísť pozrieť =)
Je to rezervácia od ľudí pre ľudí, nie nejaký sukromný kus lesa patriaci do rúk zbohatlíkom... Nie je to obohnané plotom ani ničím... Stačí prísť a obdivovať =)

Emile

krasny clanok, uplne ma nalakal sa tam ist pozriet, aj ked to mam od ruky.
btw. ta Vlcia rezervacia ako funguje - da sa tam vobec ist, ci to je len klasicka rezervacia pre vyvolenych a ostatni mozu cumiet akurat zvonku na tabulky?

Sona

Musim prezradit, ze Stano este s clankami z Cergova neskoncil :)

Peter61

kurnik Axel, to je už na hranici denného limitu pre NPR Šimonka !!!

Axel

Tlacenica je uz aj v Slanskych. Na Simonke som v sobotu stretol 5 ludi!!!

Peter61

:-)
Stano, uz aj prestan ten Cergov tak chvalit, lebo tam bude furt chodit hromada ludi ako na narodne vystupy vo VT ! ( hm, ale potom nebude tlacenica v Tatrach, tak kludne pis dalej )

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov