Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Pozor, nepriechodná Kláštorná roklina.

Diskusná téma Pozor, nepriechodná Kláštorná roklina.

Pri dnešnej túre v Slovenskom Raji sme zistili, že je nepriechodná, respektíve veľmi ťažko priechodná Kláštorná roklina. Dôvodom je padnutý hrubý kmeň stromu nad kovovým rebríkom pri 2. vodopáde. Kmen križuje rebrík v hornej časti a neleží uplne na ňom. Nedá sa však podliezť ani preliezť ponad. Samotný rebrík sa poškodený nezdá. Uvedený druhý vodopád a skalnú rímsu sme nakoniec prekonali obchádzkou bočnou stržou z pravej strany, jedná sa ale o ťažký terén nie uplne "ideálny" pre bežných turistov. Návrat späť v protismere môže byť taktiež problematický... nástup na kovový rebrík pri prvom vodopáde zhora je dosť problematický z dôvodu čiastočne uvolneného kotvenia reťaze nad rebríkom. Preto silne odporúčam prechod Kláštornej rokliny odložiť.

Forky

Silvia:
hzs.sk$ret

Slovenský raj
Vo všetkých roklinách a tiesňavách Slovenského raja je zvýšená hladina vody, chodníky sú po dažďoch rozmočené a blatisté. Doporučujeme pevnú turistickú obuv a zváženie túr do tiesňav s malými deťmi. TZCH zelená značka Tomášovská Belá v úseku od ústia Kyseľa po Klauzy je stále ťažko priechodná z dôvodu kalamitného polomu a chýbajúcich lavičiek.

Silvia

Ahojte, neviete, ako vyzeraju po dazdoch rokliny v Raji?

Zelenak

Zdravim, vcera 03.04 sme presli Klastornou roklnou a strom padnuty na rebriky pri Duhovom vodopade uz bol odstraneny.

Barty

My sme tadial išli tiež 28.3.a môžem potvrdiť ten strom,ale myslim že pri trocha šikovnosti sa to dá dobre preliezť.

Psyloo

Tomas, je to presne druhy vodopad s rebrikom, cize Duhovy.

Bulat

Aby som to teda vyjasnil, strom leží na 2. kovovom rebriku odspodu rokliny...
Prvy rebrik je v poriadku, má ale čiastočne uvolnené kotvenie nadvazujúcej retaze. Preto moze byt nastup na tento 1. rebrik v protismere náročnejší.
Nazvosloviu vodopadov som sa vyhol zámerne, nechcel som to popliest... :D

FunTTomas

psyloo: prvý vodopád v Kláštorskej rokline je Vodopád Objaviteľov, druhý Vdp. Antona Straku a tretí Dúhový vdp. Ak ale myslíš vodopád s druhým rebríkom, tak to môže byť Dúhový vodopád. Tak ako to teda je? Druhý vodopád, či vodopád s druhým rebríkom, lebo to z popisu nie je jasné.

Psyloo

Mala poznamka: ten padnuty strom je na rebriku pri 2. vodopade, presne ako pise bulat, cize je to Duhovy vodopad a nie vodopad A.Straku. Strakov vodopad je prvy v poradi pri prechode roklinou a obchadza sa ho rebrikom z lavej strany.

Xxx

Chysta sa uz niekto v najblizsej dobre odstranit ten kmen? Je to jediny tazko priechodny usek v Klastornej rokline?

Slado

Robo: Situacia z posledneho vikendu - rokliny su prechodne, je mierne zvyseny stav vody, takze ak nemas dobre vode odolne topanky, umyjes si nohy :) Snehu je velmi poskromne, obcas je na chodnikoch lad. A hlavne je tam celkom malo ludi...nie ako v lete.

Robo

Caute, ako inak vyzeraju rokliny v raji? Este je tam sneh, alebo uz je to v pohode na obycajnu turisticku obuv? Dik.

Bulat

Asi pred hodinou dostali odo mna e-mail aj s fotografiou...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum