Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turčianske Teplice – Dolný Harmanec

Babima

radog, pred troma týždňami dobre, len sem-tam spadnutý strom cez cestu.

FunTTomas

plavenie dreva vo vodnom žľabe pri Harmanci v piatok 25. 4. a v sobotu 26. 4., info na lesybb.sk

FunTTomas

Medzi Banskou Bystricou a Turčianskymi Teplicami už nepremávajú osobné vlaky, len zrýchlené, expresy a rýchliky, ktorých jedinou zastávkou je Horná Štubňa, odkiaľ je plánovaná nová značka na Flochovú. V Čremošnom vlaky už nestoja, jedine pri stretaní s oproti idúcou súpravou, prípadne sa míňajú v stanici Harmanec-jaskyňa. V prípade, že cestuje väčšia skupina, tak je možnosť zastavenia vlaku na ktorejkoľvek zastávke po trati, len to treba vopred ohlásiť a dohodnúť na stanici s obsluhou.

Fangorn

čremošnianske lazy (žltá) je všeobecne značená dosť slabo. to už máš lepšie sa zviezť z Turčianskych do Hája, alebo Čremošného busom. alebo vlakom na Čremošné zastávku a odtiaľ po modrej celou Žarnovickou dolinou. Prebieha tam ťažba tak cesta je rozbitá. nedávno som tadiaľ išiel na biku

Jary

Může někdo popsat aktuální stav trasy z Turč. Teplic na Kralovu studnu? Je už značení a průchodnost cesty lepší? Děkuji.

Johny - TOM

acer 16: Od Cyklamenu po Kostolec ("U dvoch latrín") je cesta pohodová, s miernym stúpaním. Ostrejšie stúpanie je až od tohoto smerovníka (stromu - odbočiť doprava) a to po ďalší smerovník Košariská. Problémy sú aj z dôvodu popadaných stromov. Odtiaľ je to už znova mierne. Tvoj dôchodca je o dosť mladší, ako ja, tak by to mal zvládnuť bez väčších problémov.

Acer16

Chcem sa opytat ci trasa od chaty Cyklámen na Kralovu studnu je naozaj taka brutalna ako opisujete v clanku ? Mam obavy,chceme tade ist a mame aj jedneho dvochodcu /59 roč./ktory zacina s turistikou.Dakujem za odpoved

Emilia gajdosova

Pekne opísane,ďakujem Johny aj za Ferka ktorému by sa to tiež určite páčilo.So spomienkou na Ferka na najvyšší kopček v jeho živote,ďakujem

Rowa

vyborne popisane, vdaka. chystame sa prejs cast tej trasy v lete. zle znacenie je obraz slovenskych hor, ale rovnako som na to narazil aj rakusku. este raz:vdaka.

V.v.l.a.a.d.o.o

V chate Cyklámen sme spali viackrát, ešte keď patrila szopk. Pitná voda je hneď pri chate. Podľa fotky to tam vyzerá stále rovnako , aj keď vnútri je to vraj zničené. Bol tam niekto v poslednej dobe aj vnútri , je to tam prístupné ?

Boro

Pekné,čo dodať. Hádam len tolko, že ten Cyklámen by naozaj nohol aj fungovať, keby sa nestal vecou špekulantov. Mladá dvojica , alebo dôchodci, by sa tam uživili a bolo by skvelé natrafiť na takú oázu. Ale, čo už?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum