Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarný výstup na Sninský kameň a Vihorlat

Diskusná téma K článku: Jarný výstup na Sninský kameň a Vihorlat

Dlho, predlho som nosil v hlave plán túry vo Vihorlatských vrchoch, počas ktorej by som vystúpil na najvyšší vrch tohto pohoria. Ale dlho, predlho bol tento vrchol pre mňa akoby zakliaty. Vždy, keď už som bol len na skok od neho, ma vážne okolnosti prinútili, aby som výstup na vrchol vynechal z trasy túry. Keď som sa v jarných mesiacoch roku 2010 konečne opäť dostal do tohto pohoria, bol som plný odhodlania zmeniť toto zakliatie a vystúpiť na najvyššie miesto Vihorlatských vrchov, na vrchol Vihorlat.

Tono

Tak toto ma velmi potesilo

Združenie Medzi riekami z Hažína obnoví značenie zaťažených chodníkov v oblasti Morského oka v pohorí Vihorlat a tiež populárny chodník na vrch Vihorlat, ktorý bol vďaka uzávere vojenského územia dávnejšie zrušený.

Po nedávnom uvoľnení režimu vo vojenských územiach je toto územie opäť sprístupnené. Združenie získalo na značenie chodníkov sumu 540 EUR.

Zdroj: ekopolis.sk/…/435-260-km-turi…

Axel

Kedze som tento vikend spal v Hamroch na private, usiel sa mi od pani domacej aj USB klucik s tymto filmom. Zatial nebol cas pozriet, ale chvalila ho tak stavnato...

Axel

Predpokladam, ze okolie sukromnej polovnickej chatky pana prezidenta ostane aj nadalej uzatvorene...

Jjano

Dnes som si dal ten hrebeň zo Sninského kameňa na Vihorlat. Je to tam fakt pekné, najmä prales zo sedla Tri table po cca sedlo Rozdiel. Zvolil som dosť dlhý variant Morské oko - Sninský kameň - Vihorlat - Morské oko, cca 23 km, ale stálo to za to. Prístrešok pod Vihorlatom v dobrom stave, len trochu bordel...

Peter61

Ad kanony, VP, "zakazane uzemie" a pod.:
Pred rokmi sme boli na Vihorlate 2x s chalanom, ktory si tam tyka s kazdym stromom, medvedom a pod. Zavolal som mu, aky je momentalne stav. Takze qeci: lesnici pohyb slusnych turistov toleruju, maju inu robotu. Pri pohybe po asfaltkach vo VVP hrozia sankcie od VP, ktora sa tam pohybuje na autach. Ziadna drama.
Riesenie je velmi jednoduche: pri nastupe (a na konci tury ) sa treba pohybovat na uzemi Statnych lesov, nie po VVP. Hore VP uz nechodi.
Paci svetlo na Tonovych fotkach. (K tym OT prispevkom o fototechnike: imho fotografuje sa hlavou.)

Merhorn

Tono,nebud taky skromny a pochval sa aj na co tie filtre 'srobujes'... Kto by rad nestrielal z takeho 'kanona' ;-)

Tono

Ahoj Robbie, dakujem za pochvalu, som rad ze sa clanok pacil, tesi ma to, poviem to neskromne :)
K fotke, ano fotil som na vysoku clonu, a pouzil neutr. prechodovy filter. Filtre pouzivam, hlavne prechodove (mam 3), jasne ze aj CPL, ine nemam, zatial :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum