Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spacák Yeti Sunrizer 600 women

Diskusná téma K článku: Spacák Yeti Sunrizer 600 women

AKTUALIZÁCIA- Páperové spacáky v poslednom čase zažívajú renesanciu a to najmä z dôvodu veľmi pozitívneho pomeru hmotnosti k teplotnému rozsahu. Trojsezónny spacák váži iba niečo vyše jedného kilogramu a navyše je oveľa lepšie stlačiteľný ako syntetika – v batohu tak zaberá menej miesta. Ďalšou nespornou výhodou je trvácnosť, keďže loft neopadá tak, ako pri syntetike a ak sa oň človek dobre stará (háklivý je najmä na vlhkosť), vydrží mu roky. Začiatkom turistickej sezóny sa nám dostáva do rúk zástupca z tejto kategórie od nemeckej značky YETI z rady Comfort v prevedení pre ženy. V tomto článku vám ho predstavíme a ďalej ho budeme testovať.

Mustang

Len pre doplnenie: už ho dodávajú s bavlneným skladovacím vrecom. yetiworld.com/…/cotten-packsa…
Mimochodom 1150g váži zrejme len čisto spacák. S malým vreckom a s vankúšikom má cca 1250g (veľkosť S). Je pravda, že s vankúšikom sa mi ho do toho malého vrecka nepodarilo úplne narvať ani po 10 minútach. Tak aby bolo vrecko úplne stiahnuté. To mi vadí rovnako ako autorke článku. Vrecko, aj k S veľkosti spacáku, dodávajú M.

Peter61

Co sa tyka toho doporucania kupit si bivakove vrece aby spacak nebol zaroseny : Ak padla rosa (alebo keby zaprsalo), pomoze. Po noci v nepriedusnom bivakovom vreci imho treba spacak tak ci tak vysusit od vlhkosti odparenej zo spiaceho. Ak je bivibag priedusny, mozno to pomoze, ak bol v noci suchy vzduch. Mate dakto skusenosti s priedusnym bivibagom ?
Inak k tym forikom v diskusii, ze jeden sa poti a druhy vedla klepe kosu. Nie je to v tych loftoch a cuinoch. Hikingovci, mali ste asi nespravane vybranu dlzku zipsov na spacakoch :-)

Boro

Je zaujímavé, že obidva spacáky, t.j.Duvet od Ferrina a aj tento majú perie 90/10 a loftom 600 cuin a pritom Ferrino je kačacie perie a tento husacie. Teoreticky by malo mať husie perie s takýmto pemerom lepší loft, aspoň 700-750 cuin.Ao pre vás vyzeral loft na oboch spacákoch pri porovnaní priamo v terén e ?

Hefaistos

mohli by ste zvyraznit, co konkretne bolo do clanku doplnene - napr. inym pismom (iny font, bold, italic, atd.).

Lubo

Pre porovnanie:

ked som sa ja potil v tomto: hiking.sk/…/spaci_vak_ferrino…

tak Sona vedla mna bola zakuklena, ani jej nos nebol vidiet :-). Predpokladam, ze keby som tento YETI pouzival ja, v lete by som ho mal pekne odlozeny...

Bacaardi

mozem potvrdit ze spacak by mal byt fakt teply, to ze v nom Sona spava aj v lete v termopradle je problem MEGA zimomrivej zeny:-).

ja som zimomrivy ale tu istu noc v spacaku rovnakej gramaze len inej znacky som sa v trenkach a tenkom tricku potil ako prasa... :-)

Lubo

To je žufanka na naberanie šalátu :-)
... ale nie, lyžička je kávová.

Lubo

Ja som este pozeral ine spacaky,
tu su hodnoty (celkova hmotnost / hmotnost peria):
Treksport Light Down: 950g / 400g
Ferrino Diable 700: 1500g / 700g
Ferrino Down Micro HL WTS: 900g / 350g
Ferrino HL Revolution: 1100g / 610g
SirJoseph Koteka 850: 1200g / 850g
SirJoseph Rimo 600: 1380g / 600g
Warmpeace Viking 600: 1250g / 600g

Zdroj: tabulky SvetOutdooru.cz okrem TS, ktory vlastnim :-)

Pokial nebudeme brat v uvahu ultralightove paperaky (ako SJ Koteka), tak mozno povazovat YETI Sunrizer za bezny v tomto ohlade.

Sona

Boro, spacak by vedel byt lahsi, keby tam nemal napr. fleesovu vlozku na nohy. Okrem toho, ked si vyberies vankusik, hned to mas o 140 g menej.

Merhorn

Lubo,lubo viem viem neboj,ale co nasijes na 'ET'?ani ten ZIPs;-) takze vsetok kaviar napokon skonci kde ma... S pridanou hodnotou '00' ;-)

Lubo

Merhorn, Merhorn, skratky ti nejdu ... E.T. je spravne = a.k.a. Extra Terrestrial. Spielbergovi urcite zabehol kaviaaar...

Merhorn

Ok,nechapandos. 'IT' = alien. Sona uz vie;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum