Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hoho Tauern

Diskusná téma Hoho Tauern

Ahojte,chcem sa spýtať či existuje aj slovenské vydanie turist.mapy a sprievodcu rak.Grossglockner hochalpenstrasse..Hohe Tauern a kde by som to mohla dostať.V auguste sa tam chystám. A aké poistenie je vhodné uzatvoriť. Horské poistenie na SK mám,aj cestovné do zahraničia,ale to asi tam nestačí. DAKUJEM za rady.

Skoba2

Máš pravdu.Ja som však opatrný,lebo dnes ti nikto nič zadarmo nedá.A o poisťovniach a poistkách na Slovensku si myslím svoje.Ja som bol na operácii ako dôsledok ťažkej práce a ani zo živ.poistky som nedostal žiadne odškodnenie hoci som platil 1500 korún mesačne.Potom som sa naštval a zrušil som poistku a kašlem na nich.Už mám len Alpenverein,JAMES A ATE.Do Slovenskej poisťovne ma už nik nedostane.Platil som roky nehorázne peniaze a nezaplatili mi ani týždennú hospitalizáciu v nemocnici.Za tie roky som tam naskladal nehorázne peniaze a oni ma vyslovene okašľali.Teraz životnú poistku ani nemám a ani ju nechcem.Keď sa raz niekde vyvalím bude mi to už jedno.

Peter61

Skoba2: jasne, stary pes, jedna vec je, čo máš na mysle a druhá vec, čo si napísal. Čo bolo, to bolo, povinné kurzy etc. Tvoj cieľ "Aby ľudia prevádzali šport.aktivity na ktoré majú oprávnenie" je iste chvályhodný. Ibaže vo Všeobecných poistných podmienkach pre životné a úrazové poistenie je to trocha ináč.
Len tak pre zaujímavosť - na skalke v 1.stupni ochrany si môže liezť každý, kto chce a keď ho príde zachraňovať vrtuľník alebo hasiči nezacvaká nič - takisto ako keby to bola autonehoda. Keby nejak dorazila HZS ( prakticky velmi malo pravdepodobne, take skalky su daleko od zasahoveho uzemia HZS), tak zasah nie je spoplatneny.

Skoba2

Asi sme sa nerozumeli.Mal som na mysli všeliakych tiež horolezcov čo to skúšajú na skalkách bez členstva v JAMESE a nemajú ani horolezecké kurzy.Ja som bol volakedy najprv 2 roky čakateľ a až potom som bol plnoprávnym členom,samozrejme som absolvoval letný a zimný horolezecký kurz.Teraz môžeš byť členom aj bez absolvovania kurzov.
A čo sa týka poistky však skús lietať na rogale alebo padáku bez príslušného oprávnenia o absolvovaní kurzu.Ak sa stane nehoda,všetko platíš aj leteckú záchranu a poisťovňa ťa ošklbe o všetko.Tam som mieril.Aby ľudia prevádzali šport.aktivity na ktoré majú oprávnenie.

Peter61

Ratina, sorry za OT.
Skoba2:
podľa NP TANAPu ..."1. Horolezeckú činnosť môžu vykonávať horolezci organizovaní v horolezeckých zväzoch"
Čo sa týka skaliek, tam JAMES vybavil výnimky "pre členov SHS JAMES a zahraničných organizovaných horolezcov, ktorí sa preukážu platným členským preukazom"
Na horské poistenie je tu aj samosttná téma.
Niektoré súvislosti som písal dnes aj k TT 100.
Komplexne je to aj tuto svts.sk/index.php?a=320

Skoba2

JAMES si platím,lebo som jeho členom a chodím liezť v Tatrách,ale aj všeliake cvičné skaly.A kartu darcu LZS mám preto že prevádzam aj iné aktivity,bicykel,jaskyniarstvo,ale tiež som vodič.
Nikdy nevieš čo sa môže stať.Slovenským poisťovniam neverím.Keby dačo mám pri sebe kartu darcu.A ďalej,skús v Tatrách liesť len s preukazom Alpenvereinu?
Ak nie si v JAMESE a stane sa úraz dajme tomu len na skalke,tak sa nedoplatíš,lebo si tam nemal čo hľadať a poisťovňa kašle na teba.Alpenverein využívam veľa v Alpách.A úrazovú invaliditu mám v poistke Alpenvereinu.Nechcem vás ovplyvňovať,robte ako myslíte.Ale ako hovorím,ak budeš robiť športovú aktivitu,dajme tomu liesť trebárs len skalky bez príslušného oprávnenia,tak si vrtuľník a celú záchranu zacvakáš z vlastného.

Peter61

retina - k poisteniu :ake aktivity planujes v A , ako dlho tam budes ?
Skoba 2: co sa tyka clentstva/poistenia na zachranu na horach:
Oeav sa da urobit aj lacnejsie activeplanet.sk/index.php?opt…
vcitane ponoiek activeplanet.sk/index.php?opt…
Z hladiska poistenia IMHO su potom Karta darcu VZZS a JAMES zbytocne, skor by som si za tie peniaze uzavrel poistenie urazovej invalidity v OeAV.

Skoba2

Na Slovensku sa také mapy nevydávajú.Skús mapy Kompas,ale nie sú moc presné hoci sú v mierke 1:50 000.Ja si vždy kupujem mapu v Rakúsku.Nie je oveľa drahšia ako dostať u nás a je oveľa presnejšia.A čo sa týka poistky,radím Alpenverein.Je v tom zahrnutá aj cestovná poiska,záchrana,lekár,dokonca aj trvalé následky.Preštuduj si to na ich stránke.Neviem aké ideš prevádzať aktivity.Ale ja som jeden rok nemal zaplatený Alpenverein.Išiel som liezť do oblasti Dachsteinu a horolezecká poistka na 3 dni ma stála u nás 1500 korún.Odvtedy si platím Alpenverein asi 67 E ročne a mám pokoj.Platí mi to takmer v celej Europe.Na chatách v Alpách mám ešte aj 50% zľavu,pokiaľ patria niektorému Alpskému spolku.U nás si platím členské v JAMESE a KST.K tomu ešte mám kartu darcu za 15 E v LZS.Človek nikdy nevie čo sa môže stať a poisťovne na Slovensku sú však vieš aké...Lebo ak sa ti stane úraz pri športovej aktivite na ktorú nemáš oprávnenie tak si nahratá.Ako hovorím,mňa to stojí ročne asi 100 E,ale mám dušu na mieste,keby sa stala nehoda.

Retina

Ahojte,chcem sa spýtať či existuje aj slovenské vydanie turist.mapy a sprievodcu rak.Grossglockner hochalpenstrasse..Hohe Tauern a kde by som to mohla dostať.V auguste sa tam chystám. A aké poistenie je vhodné uzatvoriť. Horské poistenie na SK mám,aj cestovné do zahraničia,ale to asi tam nestačí. DAKUJEM za rady.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum