Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útek z Kysúc

Diskusná téma K článku: Útek z Kysúc

Naplánované sme to mali skvele. V tradičnej dvojke prebehnúť Kysuce od severu k juhu a tak uzavrieť jednu líniu a to z Trojmedzia do Kasární. Plán trasy bol následovný: Hrčava – Čierne pri Čadci – Chata Košice – Beskydok – Čadca – Husárik – Vrchrieka – motorest Melocík – Kasárne – Velké Karlovice. Dopadlo to však úplne inak.

Johny - TOM

janovarga, nechcem rýpať, ale ber na vedomie, že aj Ty budeš mať raz 60 a viac. Potom zmeníš svoje názory, aj pri neviem akej kondičke.

ELBe

My sme pred tou pekelnou horucavou (10. - 14. jula) usli z BA do Vratnej. Tam to slo, ale najlepsie makala klima aj tak v Dierach. Na hrebeni neskutocne bezvetrie = haldy much, chrobakov (a vetronov).

Janovarga

ved ja som nepisal
len o bicykli..taktiez som zvykol slapat v takychto horucavach s napchatou 80tkou. Typicky slovensky pristup-vodu ani za toho pana vidiet :-).. nie,len som chcel poukazat na to,ze tvoje clanky citam rad a v kazdom je nejake to zastavenie v krcme (co vonkoncom neodmietam a tiez sa snazim praktizovat),ale v tomto pripade ste to mali vynechat a pri dostatku vody mohli zvladnut,bez vyraznejsej ujmy.Moja najhorsia podobna skusenost bola v Chorvatsku,kde som to po cca hodinovom slapani otocil,ked som zistil,ze 2.5l flasa je prazdna

Boro

Jano, keby som mal dopĺnať tekutiny vodou, tak mi roztrhne bachor.Na biku si stále trochu ofukovaný a máš tam chvíle, kedy sa len vezieš. Ale s batohom a hore kopcom si nič neulavíš. Sám chodím aj na biku a viem, že je to pre mňa oveľa lahšie ako s naloženým báglom.

Janovarga

tak uz radsej nebudem tu vodu chlemtat..aj ked po vinne mam reci jako koza bobkov a mudrujem este vac..

MatusM

"nepi janóóó, nepííí vóóódu..."

Janovarga

no, nechcem mudrovat
ale ked ja vydrzim slapat v takom teple co bolo,alebo bicyklom po asfalte,tak niekde na kysuciach by sa to malo dat tiez zvladnut.Najvacsiu chybu ste spravili hned na zaciatku-zastavka v krcme,kde ste urcite vodu nedavali.A pivo a kofola je v tomto pripade zabijak,absolutne nevhodne napoje.navyse studene.ak ste dali este cosi tvrdsie,tak este horsie...vodu vodu vodu

Vrana

Pred tyzdnom v sobotu sme sa v Tatrach skoro upiekli. Tento vikend, uz pouceni, sme liezli na skalkach uz rano o siedmej a o jedenastej hajde domov ;-)

K tomu co pise Peter dole. Spominam si na svoj prvy prechod MF, jul teploty 30-33 stupnov. Prvy den sme oddychovali pod Hnilickou Kycerou asi 2 hodiny. Druhy den sme dosli do Strecna o jednej poobede (kofola, pivo). V tom teple bolo nemyslitelne ist hore na Suchy. Tak sme sa presunuli pod Starhrad, kde sme chrapali v tieni do piatej a az podvecer sme vyrazili hore na Suchy. Dalsie 2 dni uz boli OK.

FunTTomas

Boro, práve môžete byť hrdí, že ste neprecenili svoje schopnosti a radšej zvolili jednoduchšiu cestu odporu. Toto mnohým chýba a potom aj 19-roční dopadnú podobne ako v prípade hzs.sk/?lang=sk&site=arc… Treba to brať tak, že na váš vek ste stále namakaní a skúsení.

Boro

Čo bolo úplne najhoršie , to je to, že sa ani lístok nepohol. Absolútne bezvetrie.Nebolo vlastne vôbec nič, čo by nás aspoň trošku ochladilo. Naviac som si tými studenými kofolami a pivom nachladil žalúdok a potom som mal doma dva dni poriadnu hnačku. No čo, aspoň som mal trochu pohyb.

Sona

Ja som teraz zažila extrémny víkend v Javorníkoch - v sobotu 36 stupňov v tieni, horúčava na omdlenie, v nedeľu dážď a necelých 14 stupňov. Pre organizmus jedna radosť :)

Peter Straka

Boro, keď sa ani na Kysuciach človek neschladí,to je už čo povedať! Ak ťa to poteší, včera bolo v CA do 20°C a neaklimatizovanému z 35°C v kraťasoch normálne chladno. Dnes už bolo pekných 29°C:)

Tigervegetarian

Peter61, vezmi príklad z krtka, vo dne spí a v noci tr*ká. Alebo: vezmi príklad z chrústa, vo dne spí a v noci šústa. :-)

Paso24paso

Veru nezávidím vám. Ja som si v týchto úpekoch šiel o jednej pooobede dať do tela na biku po kysuckých kopcoch a po troch hodinách ma skoro kleplo.

Peter61

Hm, možno by to chcelo štýl SAS - cez deň spať a v noci šlapať. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum