Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Taury – oblasť Ankogel

Diskusná téma K článku: Vysoké Taury – oblasť Ankogel

Keď opustíte dolinu rieky Möll v mestečku Obervellach (690 m) smerom na sever, čaká na vás strmé stúpanie cca 5 km až do obce Mallnitz (1191 m). Cesta prvej triedy s diaľkovým návestím na Salzburg sa končí tesne pred obcou – na železničnej stanici. Ďalej už pokračuje len uzučká cesta, ktorá sa prepletá medzi mondénne hotely a penzióny.

Matiseq

Tak si odpoviem sam (po tyzdni v Mallnitz-i) keby to este niekoho zaujimalo, vacsina tras su choditelne (cervene znacenie), cierne a hochalpine cesty su uz ale pre skusenejsich lebo pre uplnu bezpecnost vyzaduju zakladnu vystroj a byt uviazany, casto idu cez velmi exponovane cesty.

Matiseq

Ahoj Peter,

Chystame sa tam ist pozriet (Konkretne do Mallnitzu na par dni) mal by som par otazok:

  1. Ako velmi je to cisto trekovatelna oblast ? Myslim ci sa da aj na nejake 3000+ covky dostat aj bez sedakov a podobnych pomocok?

  2. Ako velmi sa zhoduju rakuse casovniky s realitov ? Lebo v norsku sa mi zhodovali tak s poklusovou realitou tam sme tie casy fakt nedavali.

Dikes

Matus

Littleflower

sme boli cez vikend kuknut opisovanu oblast. chata (hannoverhaus)plna, esteze sme tyzden vopred rezervovali ubytko. cesta na ankogel je podla razcestnika na 3 hodiny z chaty. nam to trvalo 2:35 aj s kratkymi ranajkami a fotenim. posledny usek na vrchol z klein ankogelu je celkom "vyzivny", najma kvoli nestabilnemu podkladu (kdeze si tatranska zula..). vyhlady uzasne, kam len oko dovidi, vsade nejake kopce. maji to tam pjekny..
1 postreh: cca. po 1800 je zona krav, vyssie po cca 2800 je zona oviec :) este po zapade slnka ich bolo vidno z chaty, ale rano po nich ani vidu, ani slychu. az pocas zostupu sme ich zse videli motat sa okolo chodnikov..

Adushka

Peto, supis, vdaka za dalsi pekny clanok z Taur. Rady urcite vyuzijeme, ako uz napisal Matus, aj tie, co si poslal v mailiku (si predstav, ze spadol do spamu, tak som ho objavila oneskorene). Inak na druhu stranu, do Bad Gasteinu, sa chystame tuto zimu na lyzovacku. Uz sme raz boli, 3 roky dozadu a oblast mi uz vtedy ucarovala, ze som si hned kupila letnu mapu na turistiku. Tury sa zarial nepodarili, ale aj tak sa tesim aspon na zimny navrat :)

Peter Straka

Matúš, bolo to tak pol na pol. Dva dni pod mrakom, jeden deň polooblačno a dva dni bezoblačno. Pravda však je, že na Slovensku som za celý život nezažil v lete takú viditeľnosť. Čítal som niekde názor meteorológa, že Alpy majú stabilnejšie počasie ako Karpaty.

MatusM

Peťo, vďaka za výborný, hutný cestopis, určite raz z neho budeme čerpať. Vystihli ste ukážkové počasie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum