Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Telgárt – Pusté pole – Stratená

Diskusná téma K článku: Telgárt – Pusté pole – Stratená

Cyklotúra smerujúca z Pohronia do údolia rieky Hnilec. Nenáročný výlet s množstvom prírodných, technických a historických zaujímavostí. Prírodné zaujímavosti na trase sú prameň rieky Hron, sedlo Besník, prameň rieky Hnilec, Dobšinská ľadová jaskyňa a Stratenský kaňon. Technické zaujímavosti sú unikátne stavby na železnici, slučka, ktorú tvorí železničná trať, Telgártsky a Besnícky tunel, Chramošský viadukt a Stratenský labyrint. A historické zaujímavosti sú Telgártske bojisko (SNP) a kostolík v Stratenej.

Pio

Horský hotel Pusté Pole funguje, dali sme tam malé pivo. Zdá sa, že majú záujem podchytiť turistov.

KM

Je to tak, sedlo Besník má magickú atmosféru. Len je škoda, že ho valcujú tie kamióny…Inak pekná cykloexkurzia! Funguje už horský hotel Pusté Pole?

Sona

Je tu velmi pekna krajina, vsetko tu tak do seba zapada, ako lego. Aj mna ocarila, ked sme tu boli na fotostretnuti.

Vrana

Neviem preco, ale tento kut Slovenska (sedlo Besnik, Puste pole) ma pre mna velmi zvlastnu atmosferu. Asi je to nieco medzi nebom a zemou, popisat slovami to vsak neviem.

DanielaM

Ivan, velmi pekny clanok, nielen lokalitou, ale aj vsetkymi udajmi. Na vlaky som sa doteraz divala iba ako na premiestnovadlo z bodu A do bodu B a zrazu tolko zaujimavosti. Uz teraz sa tesim na dalsi z tvojho pera. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma