Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ostrý Grúň – Penhýbel – Jedľ. Kostoľany

Diskusná téma K článku: Ostrý Grúň – Penhýbel – Jedľ. Kostoľany

Moja turistická duša nemá leto príliš v láske. Aj na horách je veľmi teplo, silné opary zahaľujú pohľady do diaľok a tie množstvá ľudí, ktoré sa dajú stretnúť v Tatrách, Fatrách, či na známych a vyhľadávaných trasách. To ma v lete akosi odpudzuje od akejkoľvek návštevy Tatier, Fatier a na míle sa vyhýbam známym a vyhľadávaným trasám. V lete sa rád túlam v tieni lesov, kde je príjemný chládok a na bohom zabudnutých turistických trasách, kde naposledy išla hádam len noha značkára.

Robig

Trasa absolvovaná.Ďakujem za pekný tip na čarovné a harmonické miesta na každom kroku.Aj napriek daždivému počasiu príjemná prechádzka.

Clarion

Túto časť Slovenska "môžem", kus opísanej trasy som prešiel počas hrebeňovky Nitra-Handlová. Jo, pekné je to Slovensko, aspoň čo sa týka krajiny... A ešte aj tých "potvor" v sukniach :)
Možno to sem nepatrí, ale niečo podobné sa nám s kamarátom pritrafilo pred 25 rokmi v dedinke Malá Lehota (ahaho, tieto sopečné pohoria asi majú na túto oblasť nejaký blahodárny vplyv), keď sme tam boli v piatok pozrieť to ich Kamené more. V jednom dvore pílila na cinkulári "pani" drevo, tak sme jej s tým pomohli. Dala nám najesť kyslej zemiakovej polievky, tvarohových koláčov a chcela nám dať aj oné... :) , no tiež sme radšej vyrazili na Inovec. Niežeby nebola krv a mlieko, ale mi sme vtedy boli ešte mladí, krásni a hl***.

Hefaistos

v tejto oblasti je strasne krasna krajina. na bresovo (brezov stal) som dakedy davnejsie chodieval cez leto aj viackrat. detto ostry grun a okolie. v zime zase lyzovat do lehoty (aj ked to uz bolo pekne davno)...peso to zatial pochodene nemam, ale vidim, ze sa tam treba vybrat cim skor. vdaka za prijemny clanok.

Mifo78

Dik za pekny clanok tono. Dobre sa to citalo, mozno aj preto, ze vacsinu trasy a okolie ako tak poznam. Pred par dnami som prechadzal autom cez V.Pole a Penhybel. Na luke, kde sa pasavaju kone, nam pravdepodobne vyrasta slnecna elektraren. Na ploche cca 1 ha su osadene kovove konstrukcie. Nic ine na co by mohli sluzit ma nenapada. Take iste konstrukcie vyrastaju aj na svahu na vyjazde zo Zarnovice smerom na Ziar n/Hronom...

Boro

Langust, fakt dobrý nápad, Tóno, mohol si to tu trošku rozpohybovať a jej možno tiež pomôcť. Chachachááá.

Langust

Pekne fotky, čo si tú babu v tom vlaku neodfotil tiež :o)

Tono

Jasne ze sa nezabudnem ozvat a mozno bude aj dve zrkadlovky, jedna pre mna a druhu ti poziciam.

Alexander

Tak dufam ze nezabudnes sa ozvat, Tono. Ten Sninsky kamen bude super, chcel som aj ja tam ist skoro rano v nedelu na vychod slnka, ale nakoniec som nesiel a dobre som urobil - bolo zatiahnute. Ono s tym mojim kompaktom (ani citlivost tam nemozem nastavit napr.) aj tak vychadzaju blbe fotky, chcelo by to zrkadlovku...takze tvoje foto odtial budu fakt super, dufam, ze v dalsej tvojej knihe ich uvidim.

Yasmin

Pekná trasa,poznám ju aj ja. Čo ma trošku zarazilo v texte... nehovorí sa z Tribča...je to také, no nesadne to do "úst" nespisovné,snáď lepší výraz je, a používa ho veľa ľudí.... z Tríbeča, od Tríbeča...atď. To len tak na okraj. Ale ináč fotky sa vydarili,pekný čas.

Tono

Servus! Boro, veru klasika uplna, len fotak som mal z dnesnych cias.
Alexander, veru tesne sa miname. Ale nabuducu jesen mam v plane ist fotit na Sninsky kamen, tak ti dam vediet kedy a urcite sa stretneme.
Vela zdaru!

Alexander

Tak ten nápad s klasikou je fakt super. Na hrebeňovke severnej časti Vtáčnika keď som bol koncom septembra, som tiež stretol iba 2 poľovníkov (bola ruja), 2 lesníkov na vrchole Vtáčnika a 2 turistov na Kláštorských skalách. Na Rúbanom vrchu som ale ja končil, ty začínal. Vidím, že tento rok sa (okrem Vihorlatu, kde sme sa neminuli) úplne nezávisle tesne míňame - Vtáčnik, Majerova skala, Špania dolina... Riadna náhoda.

Boro

No konečne Tóno. A to takto postaru, čistá klasika? Človeče , aj ja som nad tým pomýšlal, ale obidve telacinky sa mi rozpadajú starobou. Ale možno raz...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum