Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hajnáčka a jej najbližšie okolie

Diskusná téma K článku: Hajnáčka a jej najbližšie okolie

V rozbiehajúcej sa turistickej sezóne je ideálnou voľbou pre prvé jarné túry pohorie Cerová vrchovina. Mierne zvlnená krajina so sopečným reliéfom je ako stvorená pre nenáročnú poldennú túru. Dnes vás zavedieme do srdca Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina. Do vzorne upravenej obce Hajnáčka a jej bezprostredného okolia.

TomasBB

Ja som chcel ísť minulý rok z Hajnačky na pohanský hrad, ale chýbalo značenie. Zelená značka končí po vstupe do lesa:) Neviete niekto pls, či tam značenie naozaj chýba alebo som si ho len nevšimol? Niekedy by som sa tam ešte rád vrátil.

Boro

Tono,ty beťár,práve včera som sa vrátil aj s kamošom s Cerovej vrchoviny.Plním si tak svoje plány z loňského roku a pripravujem samozrejme aj príspevok.Len trpezlivosť,pretože mám nový počítač a ako vidíš aj novú adresu,pretože som zmenil svojho zamestnávateľa na Penzijnú poisťovňu.

Mlieko

Príjemný článok, môže tam byť fakt pekne. Už tam len zablúdiť...:-)))

Funttomas

Ahoj Tono,
ďakujem. Tento môj príspevok je asi najkratšou a najľahšou túru na hikingu. Mal som k článku textovo bohaté podklady vrátane vhodných foto, tak som to spracoval.
Cerovú vrchovinu som navštívil počas terénnych cvičení z VŠ. Vyšlo nám počasie a sýta zeleň v plnom rozpuku zanechali vo mne len pekné dojmy. Okrem Hajnáčky sme vystúpili aj na Šomošku hiking.sk/…/cerova_vrchovina_….
Spomínané turistické priechody do Maďarska nájdete tu hiking.sk/…/turisticke_priech….

Tono

Dnes si uz len s usmevom spomeniem na dobu (real. socializmu), ked som vystupil z ranneho vlaku na zel. stanici v Hajnacke a hned prifracali pohranicnici. Mne a kamaratovi urobili dokladnu kontrolu dokumentov, rovnako dokladny bol aj vysluch, co tam chceme, kam ideme a pod.
A dnes tam mame tur. hranicne priechody...
Chvalabohu!

Vlado

Pripájam sa k Tónovi - Cerová vrchovina je aj mojou srdcovou záležitosťou hlavne v posledných rokoch.A také včasné túry alebo jesenné za babieho leta jej zákutiami,to je naozaj pohoda.Škoda len,že niekde trochu viazne turistické značenie (otrasné je to napríklad zo Šídu na Bučeň).Prípadným návštevníkom doporučujem pri návšteve Cerovej vrchoviny využiť aj novo otvorené turistické priechody do Maďarska (Susa-Janice,Petrovce-Domaháza,Tachty-Cered,Šomoška,Karanč,Lipovany-Karancsberény) a skombinovať návštevu našej Cerovej vrchoviny so susednými oblastiami v Maďarsku.Fantázii sa medze nekladú - treba len dobrá mapa a zistené dopravné spojenia.Perfektné je to napríklad v oblasti Šomoška-Medves-Salgó-Karancs.S KŽC sa chystáme 21.04.2007 prejsť už "klasiku" Salgó-Medves-Šomoška-Mačacia-Šiatorská Bukovinka.
Vrelo doporučujem !

Tono

Dalsi clanok, co mna osobne velmi potesil. Okolie Hajnacky, hrad, Pohansky hrad, vrch Tilic, Ragac a mnohe ine miesta su pre mna balzamom na dusu. Celkovo, Cerova vrchovina je jedna z mojich srdcoviek. Velmi dobre spracovane, Tomas!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum