Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Znacky na Polane zo Strelnikov na Hroncek

Diskusná téma Znacky na Polane zo Strelnikov na Hroncek

Planujem ist zo Strelnikov po zelenej znacke na Bukovinku a potom modrou a zelenou na Hroncek. siel niekto tadial v prednedavnom, je problem s oznacenim?

Muska

Pridám sa aj ja.. Terén a značenie po sedlo Jasenová a Betónku opísali chlapi podomnou. My sme stúpali z Hrončeka do Jasenovej. Terén so značením dobre popísal Waldek. Je to tam ako pre nadšencov v orientácii v teréne.. Hneď prvým chytákom bola neviditeľne označená odbočka zelenej TZT už v Hrončeku pri poslednej horárni kde to človeka hneď zláka na spevnenú lesnú cestu mimo značky.. ak vám nebude vadiť že obídete kyslú vodu tak odporúčam ísť po tej neznačenej spevnenej ceste. Po značke je totiž hrozný rozmočený terén a v miestach kde sa stretávajú značka a spomínaná cesta bolo (aj vzhľadom na množstvo zrážok)skoro nemožné prejsť cez potok. Druhá úloha čakala presne na tomto mieste kde sme po pätnástich minútach pŕhlenia sa našli veľmi nenápadnú cestičku so značkou.. čerešnička bol úsek čo popisoval Waldek cestička sa zmenila na chodník a chodník na prť.. v skalnatom strmom teréne sme to prešli priam intuitívne no značky boli. Z Betónky do Hrončeka ide veľmi nenápadný chodníček popri tabuli označujúcej prírodnú rezerváciu, treba postupovať stále mierne do ľava. Pri zostupe cez PR sa treba obzerať viacero značiek bolo vidno len z dola, inak ten úsek cez PR je naozaj bomba.

Waldek

Ahoj, ja som išiel trasu po zelenej značke od Betónky na Hronček začiatkom októbra 2010, značkovanie je naozaj v katastrofálnom stave, čo mne až tak nevadilo, lebo som mal GPS-ku. Je to presne tak ako napísal Vladimír. Po odbočení od modrej značky som našiel ešte jednu zelenú značku a potom sa chodník stratil. Na blúdenie som mal dosť času, po krátkom zostupe som sa pustil doľava a oplatilo sa. Našiel som niekoľko pekných miest, krásne stromy a skaly, len svah miestami dosť strmý a nakoniec som natrafil aj na zelenú značku. Ale aj potom bolo značenie veľmi zlé a cesta zarastená. Ale inak paráda.

Vladimír Kobza

V krátkosti sa vyjadrím aj ja. Presne túto trasu som chcel ísť aj ja minulú sobotu, ale nepodarilo sa. Viac o pár riadkov nižšie. Podobne ako písal funTTomas, úsek zo Strelník po Mincu je v pohode, úsek z Mince po Ľubietovskú Bukovinu je miestami dosť blatistý, sú to iba krátke úseky, ktoré sa dali v pohode obísť. Najväčšia sranda je ale medzi Bukovinou a Sedlom Jasenovou (konkr. odbočkou k sedlu), tu je lesná cesta tak zničená, že to pripomína ako poorané pole (tento pohľad som si musel odfotiť, lebo také niečo sa len tak ľahko nevidí). No čo už, aj taký je dôsledok salašníctva. Samozrejme, dá sa to prejsť okolo cez horu. Zo Strelník doteraz nie sú orientačne žiadne ťažkosti. Problémy ale nastali keď sme prišli k TIM Betónka, tu zelezná TZT odbočuje od modrej (tá ide ďalej po spevnenej ceste až na Tri Vody). My sme chceli rovnako ísť po zelenej dolu na Hronček, keďže tadiaľto som ešte nešiel a modrou už áno. Pri smerovníku sme teda odbočili do lesa (na okraji lesa nás pútala ešte jedna značka). Zišli sme cesty, ale po chodníku ani náznak. Tak sme začali hľadať aspoň nejakú značku, prechodili sme celý les ale žiadnu ďalšiu značku som už nenašiel. Času na blúdenie bolo málo, my sme to vzdali a šli, síce neradi, ďalej po modrej. Aj ja by som bol zvedavý, či touto značkou už niekto išiel a príp. ak by niekto mohol poradiť, ako to vyzerá ďalej od TIM Betónka.

FunTTomas

snezniciarka: úsek Strelníky - Bukovina - neznačená odbočka na Hájny grúň som išiel v polovici septembra. V Strelníkoch sa zaveste autobusom na zastávku "otočka" a ušetríte si asfaltový nástup dedinou. Značenie z dediny po Bukovinu je v poriadku. Bežný stav. Na hrebeni medzi Mincou a Strelníckym salašom pod Bukovinou bolo dosť blata po dažďoch, ale najhorší úsek je od rázcestia Bukovina po modrej smerom na sedlo Jasenová, tam bola katastrofálne rozdupaná zvážnica od kráv, tak že sme museli cestu obchádzať po hore a tráve, aby sme nešli po blate, siahajúcom po členky. To je daň za spásanú Bukovinu a poľany pod Hájnym grúňom. Dúfam, že ťa to neodradí, lebo príroda je tam pekná vrátane výhľadov na VF, NT a Tatry z Bukoviny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov