Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Aljaška V. - Banské mesto duchov a Valdez

Diskusná téma K článku: Aljaška V. - Banské mesto duchov a Valdez

Ráno vstávame premrznutí. Stále prší, a tak ako sa nám nechcelo variť v daždi večeru, pristupujeme aj k raňajkám. Zastavujeme sa v rangerskej stanici v Slanej na severozápadnom okraji parku Wrangell St. Elias. Informácie o tom, že sneh je už na ceste cez park a na túry nemáme ani myslieť, nás nepotešia. Smerujeme teda ďalej na Glenallen. Predpoveď na ďalší deň v tejto oblasti vyzerá celkom dobre a tak sa rozhodujeme ísť do Kennicottu, opusteného banského mesta.

Lubo

Hmmm, Valdez. Stale citim chut upeceneho cerstveho Halibuta. Mnam. A to ryby nejem.
Musime opat na Aljasku. Ostalo nam tam vela restov.

Sona

Zabudla som este pridat link na Matovu reportaz...tak uz tam je.

Lubo

Matus, na Aljaske boli tie dalekohlady tusim vzdy free of charge :-).

Nonormal

No na takýto "komfort" som zvyknutý, to by bol jeden z najmenších problémov, ale už len letenka predstavuje pre mňa veľkú sumu. No, ale ktovie... možno raz =)

Sona

Urcite sa Ti postasti. Nie je to az taky nakladny vylet - najvacsia polozka je letenka a potom pozicanie auta, ktore sa da rozratat na viac osob, samozrejme. Stale to vyjde menej ako hromadna doprava. Potom uz to je v pohode, ak sa uspokojis s kempami za 10 dolarov na auto, ktorych cele vybavenie je kadibudka, a so sackovymi polievkami a chlebom s natierkovym maslom :)

Nonormal

Budem sa opakovať, ako vždy pri týchto článkoch o Aljaške - závidim... A dúfam, že sa mi to raz tiež pošťastí =)

MatusM

Jj, tie americké otočné ďalekohľady typu 5 minút za 20p sú skvelá vecička, majú ich skoro všade, kde to má zmysel a veľmi nerozumiem, prečo nie sú rozšírené aj u nás v Európe.

Sona

Na tom parkovisku, kde sme ich fotili, bol dalekohlad, a aj ked nam bola strasna zima, nevedeli sme sa vynadivat. Takmer som si pri tych detailnych pohladoch pripadala, ze som tam na ture...z ktorej sa dalo rychlo vratit vzdialenim sa od dalekohladu :)

MatusM

Vďaka za článok, pekné čítanie pri raňajkách, tiež som si polietal nad mapou.. Wrangell, Zanetti, Sanford, Drum - to znie ako basketbalové mužstvo :-)

Sona

Hej hej :) Najma ten osobny kontakt s ropovodom, nie? ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum