Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Dunaj2011

Diskusná téma Dunaj2011

Tohto roku sme na bicykloch s priateľom „splavili“ rieky Mohan a Dunaj od prameňov po Bratislavu. Reportáž z tejto cesty bude čoskoro na hikingu. Na budúcu jar by som rád jazdu popri Dunaji zopakoval podobným spôsobom, v dĺžke 2 - 3 týždňov, teda tak, aby bol čas na dlhšie poznávacie zastávky alebo i na odbočky do zaujímavých miest, ktoré nie sú ďaleko od toku Dunaja (napr. Bodamské jazero, údolie Altmühl a pod.). Denná vzdialenosť bude okolo 100 km. Ide o to, že by sme od polovice apríla do polovice júna v Nemecku pracovali (ide o poľné práce, najmä o zber špargle) a potom by sme zjazdili Dunaj. Predbežný termín je od 17. apríla do 26. júna až 3. júla. Čistý zárobok okolo 2 500 €. V prípade, že všetko dobre dopadne (teda práca s primeraným zárobkom a samotná turistika) a bude čas, chuť, fyzička i záujem, môžeme pokračovať popri Dunaji až k Čiernemu moru a vrátiť sa cez rumunské Karpaty, čo je však už program na celé prázdniny. Samozrejme, počet pracovných miest je obmedzený a treba ich zabezpečiť čo najskôr. Mám kontakty so zamestnávateľmi pri severobavorskom meste Schweinfurt a v Porýní. V prípade, že by sa vytvorila turistická partia, ktorej členovia by mali záujem o inú turistiku (pešiu alebo cykloturistiku), alebo o iné ciele (napr. Alpy, Francúzsko a pod.), viem sa prispôsobiť a môžeme si o tom pohovoriť vtedy, keď sa dá dohromady partia. Ale ako prvá platí moja predložená ponuka cykloturistiky popri Dunaji. Záujemcovia sa môžu ozvať na e-mailovú adresu: horyaludia@centrum.sk. Pošlem im ďalšie informácie.

Jozef sliacky

V telefonickom rozhovore s nemeckým zamestnávateľom som sa dozvedel, že sú ešte dve miesta na špargľovej brigáde, po ktorej chceme ísť dolu Dunajom na bicykloch. Ak by mal niekto záujem o túto prácu, nech sa mi obratom ozve na mailovú adresu horyaludia@centrum.sk. Samozrejme, že ponuka platí aj pre toho, kto má záujem len o brigádu a po nej sa vráti autom domov, alebo si urobí svoj program.

Denis

Velkolepý a úžasný plán. Dunaj som splavil z Pasau do Bratislavi na pádle, z Bratislavy do Čierneho mora na malom motorovom člne a Pasau- Bratislava som išiel aj na bicykli. Horný úsek Dunaja - Nemecký by som ešte rád išiel na veslovom člne, ale aj na bicykli. Obávam sa že z práce sa budem môcť uvolniť až koncom leta, ale ak by mi to vyšlo v tebou udávanom termíne, tak rád sa zúčastním. O brigádu záujem nemám.

Jozef sliacky

Prázdniny som myslel obrazne. Po dobrom zárobku si ich môže dovoliť každý, nemusí byť študent. Píšem znova len preto, že do konca novembra mám nahlásiť, či je o prácu v Nemecku záujem a koľko ľudí.

MatusM

tak to už hej takéto prázdniny.. už len pretočiť ciferník o 10 rokov nazad. Ale to som mal priority úúplne inde:) Sorry za spamovanie diskusie, len som chcel pochváliť. Teším sa na reportáže.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov