Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Panoramaloipe – spojenie s Johanesloipe

Diskusná téma K článku: Panoramaloipe – spojenie s Johanesloipe

Lyžiarske bežecké trate nalinkované v pohorí Wechsel, v nadmorských výškach od 1000 do 1500 metrov nad morom sú zárukou, že aj v dobe globálneho otepľovania sa v zime môžete tešiť na kvalitnú bežeckú stopu, na panorámy východných Álp a na ďaleké výhľady do Panónskej roviny. To všetko len 140 kilometrov od Bratislavy.

Vladimir50

Juro304: Až teraz som našiel Tvoju otázku, áno zo strediska Semering - Hirschenkogel nie je problém ísť na bežkársku trasu priamo zo strediska. Neviem, ktoré stredisko však máš na mysli, väčšina ľudí chodí na Semering - Stuhleck a odtiaľ pripojenie na trate Panoramaloipe nie je - presnejšie povedané nemám o nich vedomosť.

Juro304

Dobry den. len pre uistenie, na bezkarsku trat sa da napojit priamo z lyziarskeho strediska, bez nejakych presunov? Dakujem za odpoved.

Janovarga

dik za odpoved
aj ked moc nepotesila.Som sa hlavne potesil,ze odpadlo planovanie a kukanie do mapy.Ten clanok som cital a tak ked sa objavil aj tento vas,tak som to bral ako znamenie :-)

Vladimir50

Ešte odpoveď pre kolegu.
Ten zákaz vjazdu na lesné cesty nafotili kolegovia tu:http://cyklo.hiking.sk/hk/ar/1698/cyklojazda_okolo_semmeringu.html
Pekne tam vidieť: Forstrasse, Radfahren ferboten a takéto zákazy sú bohužiaľ aj na mnohých ďalších lesných cestách v tejto oblasti.

Vladimir50

Bohužiaľ,
na trate Panoramaloipe je zákaz vjazdu pre cyklistov. Tieto zákazy si pamätám v sedle Feistritzsattel aj v sedle Dreilendereck a na chate Steyersberger Schweig, aj keď na túto chatu sa asi dolinou po ceste dá dostať aj na bicykli.
Skúšal som, či sa na chaty - konkrátne na chatu Kampsteiner Schweig dá dostať na bicykli nejakou inou cestou, ale lesná cesta, ktorú som našiel na mape od St. Peter am Wechsel bola tiež so značkou zákaz vjazdu pre cyklistov.
Inak cyklistické možnosti a trasu - cez sedlo Feistritzsattel, ktoré je nástupným bodom na trate Panoramaloipe, opisuje pekne kolega Kiac vo svojom článku Cyklojazda okolo Semmeringu. A fakt sú v tomto kraji výborné možnosti na cykloturistiku a asi ani nemá význam tlačiť sa nasilu na lesné cesty so zákazmi, dostatok možností poskatujú aj asfaltky k jednotlivým osdám, ja som absolvoval na bicykli krásnu trasu cez St. Coronu, St. Peter a Mariensee.

Janovarga

parada
len by som sa chcel spytat,ci nema autor nejaku blizsiu vedomost o tom,ci je mozne tieto trate vyuzivat aj v lete na bicykel?ale asi bude najjednoduchsie vziat bezky a vyskusat a zistit priamo na mieste..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov