Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime

Diskusná téma K článku: Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime

AKTUALIZÁCIA – Podobne, ako v minuloročnej zimnej sezóne, aj túto sa budú môcť turisti a skialpinisti pohybovať v teréne, ktorý býval inak neprístupný kvôli každoročnej sezónnej uzávere. Umožní im to schálená výnimka z návštevného poriadku TANAPu, na ktorú mnohí čakali. Potešujúce je, že jej platnosť vyprší až o 3 roky.

Andomakac

A ja som bol doteraz v tom ze skialpinizmus z Baranca jarnym zlabom bol doteraz tiez miesac v roku povoleny, ci nie?

Lukas

Tuto trochu foto zo vcera: picasaweb.google.com/…/012ZTB…
Vyrazili sme po svitani z ustia, v lese malo snehu, za Holym vrchom trochu zavadzala povalana kosodrevina, dalej na vrchol sneh dost tvrdy. Z Baranca na Smrek haldy nafukaneho snehu, miestami sa dost boril, macky a krompac zbytocne (stav zo vcera!!). Zo Smreku do sedla vacsinou tvrde, treba si vyberat stopu, na snezniciach rychle. Zo Ziarskeho sedla prasan na starsom tvrdom snehu, trochu nizsie sa to uz dost borilo, bez sneznic alebo lyzi dost problem, kto take nema, nech ide radsej opacne od chaty, ak sa nezadari, stihne sa vratit. Asi od polovice vyslapane. Urcite najnebezpecnejsia bola cesta z chaty dolu po tme, boli sme ohrozovani samovrazednymi lyziarmi a snowbordistom, sotva kazdy druhy mal nejake svetlo.

Fish

Lukáš - naozaj krásne fotky, za takými sa treba poriadne prejsť.

Stašek

Neviete aké sú snehové podmienky po žltej na Baranec z ústia Žiarskej doliny, dá sa to aj bez snežníc?

Peter61

Ak napises Palovi Gavlakovi, mohol by ti dat vediet aktualny stav

Stano76

boli sme v PO 27 - žiarska, sedlo, smrek, baranec, holy vrch a dolu - dalo sa bez maciek, ale palicky boli vhodne ... v UT ale riadne zasnezilo, neviem teda uplne najaktual.

Peter61

Macky do rupsaku, xlapi.
Ked tam bude casto lietat helikopotvora, budeme mat kravsky trus a nie vynimku.

Jmy

Zdravim, netusite nekdo prosim, jake jsou momentalne podminky na absolvovani tohoto okruhu. Chystame se tam tento vikend a uvitam informaci zda je trasa proslapana a vystacime si pouze s mackama, nebo je potreba sebou mit i sneznice ? Zvazuji take pujceni tur.cepinu ale myslim ze budou stacit teleskopicke hulky ? Za kazdou radu predem dekuji . . .

Adushka

Tak sme vcera tiez dali Baranec. Sli sme po zltej z ustia Ziarskej, v lese bez snehu, miestami lad, ale dalo sa aj bez maciek. Pod Holym vrchom je uz viac snehu, ale vsetko bolo tvrde, slo sa dobre. Podobny teren je az na Baranec, macky netreba. Zostup smerom na Smrek je lepsi s mackami, miestami to bolo tvrdsie, ale nie ladove. Zo Ziarskeho po chatu krasne makky sneh, lyzovacka na topankach :) Sneznice rozhodne netreba. Z chaty sme schadzali letnou trasou, je na nej dost ladu. Zacinali sme rano o 7, naspat pri aute sme boli o pol siestej - mali sme volne kochajuce a fotiace tempo, hodinu na Baranci, polhodku na Smreku, hodinu na chate.. k tomu kesky.. a dni sa predlzuju, takze to bude len lepsie :)

Miso D.

V sobotu sme lyzovali juznu muldu z Placliveho a potom sme presli cez Smrek na Baranec a lyzovali Jarnym zlabom ku chate. Placlive bolo v pohode, Jarny zlab bol vo vrchnej casti zladovately, ale nizsie uz to bolo relativne ok. Krasny den.
Adushka, mozno sme sa stretli?

Adushka

Miso D., stretli sme akurat dvoch skialpinistov na Smreku, odkial sa tesne predtym spustili dvaja nasi kamarati na skialpoch dole k chate.. to bolo asi okolo pol druhej..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov