Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malá Stanišovská jaskyňa

Diskusná téma K článku: Malá Stanišovská jaskyňa

  1. januára 2010 bola na Slovensku sprístupnená nová jaskyňa, Stanišovská jaskyňa pri Liptovskom Jáne. Jaskyňa patrí medzi pár jaskýň, ktoré sú sprístupnené prirodzeným spôsobom, bez veľkých zásahov do jaskynného komplexu rebríkmi, plošinami, či elektrickými svetlami. V Jánskej doline je obrovské množstvo dier, jaskýň, dlhých podzemných systémov, ktoré poznajú len zasvätení jaskyniari, a tak je z našej strany viac ako túžobne očakávané ponoriť sa do novosprístupnenej Stanišovskej jaskyne.
Littleflower

po vikendovej navsteve jednoznacne odporucame. perfektny vyklad sprievodcu. a samozrejme necakane prekvapko na zaver.
absolvovali sme aj s 11mesacnym synom v turist.nosici. AKurat na 1 mieste som musel nosic pre istotu zlozit kvoli nizkemu stropu.

MASH

Veľká pochvala personálu jaskyne. Bol to super zážitok.
V skupine bolo dosť detí a sprievodca Jirko ich dokázal zaujať tak, že decká ani nedýchali... Pôvodne plánovaný čas na prehliadku sa z necelej hodinky natiahol viac ako o polovicu, decká skúšali rôzne jaskyniarske atrakcie ako lezenie po lanovom rebríku, pozreli si hniezdiaceho káčera, chobotnicu, či zabudnutého jaskyniara. Najväčší úspech mal prechod úzkymi chodbami a indiánske masky na tvári z vápenca. Pomaľované boli všetky.

Výzdoba jaskyne síce nie je tak vyčačkaná ako sme zvyknutí z "komerčných" jaskýň, ale tá atmosféra a pohodička je úplne niekde inde. To sa nedá opísať, to treba zažiť. Zaujímavé je najmä to, že kvaple tu nie sú špicaté, ale oblé.

Ešte raz veľká vďaka všetkým zanieteným "bláznom", ktorí sa o jaskyňu starajú a dúfam, že im to dlho vydrží.
Niekedy zas dovidenia.

Majka 48

V Stanišovskej jaskyni som bola opakovane, v lete nás sprevádzala Vlaďka (pozdravujem a prajem pohodovú materskú) a teraz, v marci, Vlado. Obe prehliadky boli neopakovateľné, čo sa týka výzdoby jaskyne i výkladu sprievodcu, proste supeeer :) Je to niečo úplne iné ako ťahať sa \"štrúdlom\" v komerčne prístupných jaskyniach, kde som mala poslednú dobu smolu na výklad v štýle \"mať to rýchlo za sebou\". V Stanišovskej si na vás urobia čas, pridajú humor a ešte niečo dobré :) , návšteva určite stojí za to a určite som u vás nebola posledný raz, nech sa vám darí.....

Vrana

Suhlas, oplati sa navstivit. Pekna jaskyna a velmi dobry dojem zo sprievodcu (nemal problem ani s anglickym vykladom).

Vladimir1072

dávam jej positive feedback
fakt super jaskyna + odborny zaujimavy nekomercny vyklad
Bol som tam v lete 2010 a narazil na sprievodcu - povolanim ucitela, ktory mi hlasom, sposobom vyjadrovania sa a aj vyzorom pripominal herca zdenka sveraka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum