Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomsta orlov – zimná Orlia prť III.

Diskusná téma K článku: Pomsta orlov – zimná Orlia prť III.

Túžba dokončiť prechod Orlej prte v zimných podmienkach nakoniec zvíťazila nad naším pudom sebazáchovy, ktorý nám celkom správne prikazoval zostúpiť z Kozieho Wierchu dole ku Chate pri Piatich poľských plesách. A tak pokračujeme ďalej. Prvú polovicu trasy s jej dvoma extrémne náročnými úsekmi sme úspešne zvládli, dúfajme, že sa nám bude dariť aj v jej druhej polovici. Tá je v mape rozdelená na 3 samostatné úseky.

Beta

Tak keď oprava je na správnej ceste, možno by si pridal pár fotiek Orlej Prti v miesto tých fotiek poškodených kotiev :-))

Peter61

Beata, nie je problem, mohol som to poslať už v Ne. Je tam cca 10 takých problémových miest. Myslím, že o tom musia vedieť, to nie je záležitosť jednej zimy.
Na Granatoch majú uskladnené 80 cm tyče, zrejme na opravy. Ale už asi nebudú oká ( BAT INOX Petzl) s tyčami zvárať, ale skrutkovať a lepiť.

Beta

Peter, poslal si tie fotky TPN-ovi? Ak pošleš, oni toto kotvenie opravia.

Peter61
dalsi pokus : par fotiek kotiev medzi Skrajnym Granatom a Krzyznym -P
Peter61

Kotvenie retazi medzi Skrajnym Granatoma Krzyznym caka na predsezonnu opravu.

Peter61

hehehe, Pali, ked mas od P.G. takuto epopej po slovensky, naco by si hladal polske?

PaliT

V zime bude táto trasa vcelku vážne podujatie. Dajako som nenarazil na opisy zimných prechodov (pravda, v poľštine som nehľadal).

MisoB

Peter61 trafil klinčok primo do hlavy... opravili sme :)

Peter61

Mišo, imho je to kvoli tomu, ze dajak to tam omylom prilepil redakcny system.( ak nie, tak sa redakcii ospravedlnujem)
Obmedzenia na polske Tatry su tutok
tpn.pl/zwiedzaj

Mifo78

Pytal som sa preto, lebo na konci clanku je poznamka redakcie, ze "Uvedená trasa je VHT túrou mimo značených turistických značených trás... Preto upozorňujeme, že tu uverejnenú trasu možno legálne absolvovať iba nasledovným spôsobom:
v sprievode horského vodcu, alebo v sprievode inštruktora vysokohorskej turistiky... tak neviem ako to bolo presne myslene. Ci popisana trasa v clanku nejde presne po znacke, alebo ako ...

Jozos

sam si si odpovedel. cela Orla Perc je v polskej casti Tatier a tak je "otvorena" celorocne, ale link s oficialnou info nemam.ak ti na tom zalezi, skus hladat na pl strankach.
Skor nez uzaveru tam, najme v zime, treba riesit podmienky. Clanok, pod ktorym sa pytas (cital som ho uz davno a bol vyborny), popisuje trasu s trochou snehu a popisuje ju myslim dost verne. Skutocna zima, bude vyzerat este inak (vecsinou tazsie).

Mifo78

Vopred sa ospravedlnujem ak to tu uz niekde bolo, ale chcel by som sa spytat, ci nie je v zime na Orlej Prti uzavera. Pokial viem, tak v polskych Tatrach az na par chodnikov zimna uzavera nie. Chem sa v tom len utvrdit-

Lubo

@bananajoe
Skus si precitat clanok, ku ktoremu je tato diskusna tema. Tlaci kliknut na nazov temy. A bez maciek a cepina? Salies?

Vladarsky

No neviem bol si niekde na lade alebo zamrznutej skale. No podla mna daj najprv Baranec a Smrek a uvidis ci mas na to. A teraz je oteplenie tak pozor.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum