Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Javorina pod Kľakom

Diskusná téma K článku: Javorina pod Kľakom

Pod jedným z najkrajších slovenských vrcholov – pod Kľakom v Lúčanskej časti Malej Fatry je ukrytá dobre vybavená útulňa. Dozvedel som sa o nej len nedávno, tak som som sa k nej vybral. Bol som až prekvapený, čo všetko som v nej našiel. Verím, že v tomto stave sa dlho zachová a každý návštevník ju opustí v rovnakom stave, v akom do nej vstúpil.

Jára Hrabica

Ahoj, spali jsme tu 14.8. Uvnitř čisto, akorát hodně prázdných lahví..Pramen stále teče(pomalu), i v tomto suchu. Při odchodu jsme zametli podlahu. Hore zdar:-)

Anonymized_25093

Z vonkajsej strany je utulna krasna, pernikova chalupka. Z vnutra po starom.
Ked som prisiel tak drevo nebolo nachystane, Zuzka (Prievidza) a Jozef (Ziar nad Hronom) nejake nachystali, ja som nanosil a spolu sme napili a nasusili. Su tam az 3 pilky a mala sekera. Dnu bol plno prazdnych flias od alhokolu inac minimum odpadkov.
Piecka a komin funguju spolahlivo.
Prijemne straveny vecer.

Bkn

z vnútra nemám, ale vyzeralo všetko po starom a v poriadku.

Bkn

Útulňa zvonku konečne parádne opravená vďaka tamojším správcom. Snáď bude ešte dlho slúžiť!

TomXX

Tiež sa pridávam, Javorinka by si to zaslúžila.

Bkn

Zas po čase som sa dostal na Javorinku. Opäť som mal štastie na vzorný poriadok aj keď poďla zápisov v knihe návštev to tu veru nie je dlhodobý jav ale pozitívne je, že sa zatiaľ vždy nájde niekto kto to tam dá naspäť na poriadok. Táto útulňa je inak vzorový adept na opravu nech už z hocijakých fondov. Je v podstate na turistickej trase, a historicky zatiaľ tolerovaná.

Anonymized_25093

Aktualny stav:

Dreva bolo minimum aj ked dnu bolo plno velkych kusov. Ziadne suche drevo na zalozenie ohna ani papier alebo pepo, iba nejake zvysky.
Drevo na zalozenie ohna som nasusil, vid. foto.

Piecka bola opravena vid. foto. Su tam ale velke diery ktore by trebalo opravit. Je tam samotova vymazavacia hmota, tu som nasiel neskoro. Ked tam pojdete niekto tak ju skuste opravit. Su to spary v ktorych je (neuspesne a nekompletne) napchaty alobal.

Sekera nebola, je tam asi 4-5 roznych pilok a plno pilovych listov. Asi budu vsetky tupe, ja som mal svoju Silky.

Danco

Našiel som na fv prispevok z 27.1.21 a pircka vyzera opravene. Ak sa mi podari pridem tam pozrieť. Treba niečo priniesť? Pilka sekera? Neviete v akom su stave.

Petersuka

Tak je tak, ako som písal. Dvierka nevydržali ani do konca roka. Už sú utrhnuté celkom. Zapierali sme ich železnou motyčkou.

Pipas

To ako vážne ? No, asi ani piecka nie je blbuvzdorná... Ked som tam bol naposledy 22.10 tak tam síce nebol top poriadok, ale dalo sa to zvládnuť, piecka bola v pohode, iba okolie bolo obgrcané, niekto tam mal párty..

Pafi

Tak toto vie spraviť iba ozajstný debil!
Veď to bolo z panciera, na sto rokov!

Petersuka

Boli sme tam 15.11.20. Na piece na dvierkach bol utrhnutý jeden pánt. Počítam že už do konca tohto roka niekto dvierka dorazí a piecka bude nefunkčná.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov