Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lesný zrub Ganiarka

Diskusná téma K článku: Lesný zrub Ganiarka

Lesný zrub Ganiarka sa nachádza na horskom chrbáte Ganiarka v Starohorských vrchoch. Leží na križovatke tvrdých lesných ciest blízko zaniknutej baníckej osady Piesky na polceste medzi Špaňou Dolinou a Starými Horami. Kedysi Ganiarku pretínala bočná vetva trate úzkokoľajnej Starohorskej lesnej železnice z Uľanky cez osady Piesky a Richtárová.

Makovica

info z júla o studničke - trvalo nám asi pol hodinu, kým sme podľa popisu našli to miesto, ale namiesto studničky je tam len husté šťavnaté burinčie, pod ktorým sme našli rúrku pôvodného prameňa aj spráchnivené brvná niekdajšieho upraveného prameňa.
Chata je strašne spustnutá, vládnu na nej myši (absolútne drzo odvážne za bieleho dňa pobehujú človeku pomedzi topánky) a mravce - hniezdo majú priamo pod zlomeným schodom verandy.
Zdá sa, že koniec prameňa priniesol aj koniec chaty.

Ralf

neviem odkiaľ máš tento názov ale táto chata sa od nepamäti volá Obernauerová.

FunTTomas

Dano: vďaka za informáciu o studničke. Údaj som doplnil do článku a tiež do tabuľky faktov.

Dano

tudnička na Ganiarke je. Keď zídete od lavičiek pri zrube na zvážnicu, nasmerujete sa smer St.Hory (severozápad)tak asi po 15-20 m odbočuje prudko doľava dole chodník cez malinčie. Asi 15 m od odbočenia je skvelá voda. V lete studená ako ľad.

Kocka

V lete popri tomto zrube jazdievam často na biku, niekedy aj 3x do týždňa. Je to taká podvečerná rýchlovka z B.B. cez Staré Hory až na Šachtičky. Ináč ten výhľad si nikdy neodpustím - ten je proste fantastický, hlavne keď človek sleduje vývoj od jari až do jesene.

IND_jones

Od srubu je pohádkový výhled, když jsem tam byl, tak vypadal, že už ho asi nikdo nezachrání..
Jinak Piesok je zajímavé místo, těžba mědi tu probíhala asi už kolem roku 1500 př. Kr.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma