Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra na Lomnický štít

Diskusná téma Túra na Lomnický štít

Ahojte, tento rok plánujeme túru na Lomnický štít, pôjdeme traja, (ani jeden z nás tam ešte nebol) Chceme výšlap pešo, bez lanovky... Chcem sa spýtať na informácie: kedy? v ktorý mesiac to už bude možné, nechceme žiadny super extrém v snehu Kde prespať? plan by bol asi taky, že 1. den príst do Tatier prespat, a na druhy den isť hore, dole a domov, Za každy postreh k téme ďakujeme

Tarazed

Boze, to uz nevedia jaku kravinu by vymysleli este na tom lomnicaku. Nabuduce napr. jursky park by tam mohli zrobit.

Peter61

Btw. pre par rokmi bolo v diskusii na JAMESe info, ze decka hadzali z vrcholu kamne do ( zapadnej) steny.

Axel

Ani nehladal, ale predstav si, ze by ho bola trafila...
Svetovy primat v zasahoch horskej sluzby k horolezcovi zranenemu letiacou tenisovou loptickou...

Peter61

Martin, pekna nedelna prechadzocka :-)
zhoodu okokolnosti som zahliadol ( vas ?) dvoch, viac nie. Prekvapujucu malo ludi chodilo po tychto presliapnutych chodnikoch.
V So na Gerlachu bolo presne 10 ludi a dokonca prekvapko : ani jeden Poliak.

MartinRa

Ahoj Peter, pozeram ze ti dnes kamera na Lomnicaku nedala pokoja a sledoval si ju cely den :D ano bol som to ja, chcel som pozdravit manzelku "live". Tak si aj sam odpoviem, sneh cca 20-30 cm nepravidelne, mix skala sneh, chodnik vychodeny ako na Vaclavaku. Retaze a kramle odkryte. Teplo, inverzia a vietor ziadny, bol to krasny vystup s paradnymi vyhladnmi. S nami vystupovali len dvaja ludia co sa nestava casto.

Peter61
Martin : ten na kamere teraz , to si Ty ? -)
p
MartinRa

ahojte, neboli ste niekto posledne dni na Lomnicaku, ake su podmienky klasickou cestou od sedla, vdaka

Vrana

2 PK: neboj pochopil som, preto "veru s tym kamenovanim by som bol opatrnejsi"

Peter61

vrana :
snažím sa nekameňovať, ak si to pochopil ináč, prepáč mi.
( jjano, diky za preklad )

Jjano

Peter nekameňoval, ak som ho dobre porozumel, tak naopak ocenil, že sa včas zastavili. A potom búši kameňovaním do vlastných radov, že každý robíme chyby :-)

Vrana

2 PK: veru s tym kamenovanim by som bol opatrnejsi. Informacii je ako zvycajne poskromne.

S kamaratom sme na potulke medzi Baranim sedlom a Lomnicakom, niekde v oblasti Lomnickej vezicky stretli partiu mladych lezcov z Ciech. Povodne chceli liezt Hokejku, ale asi boli pomaly alebo bludili alebo ... proste neskoro popoludni sa im v idealnych podmienkach konecne podarilo dosiahnut hreben Teryho kuloarom. Vystraseni, dehydrovani, dievca so slzami v ociach.

Hladali najkratsiu cestu naspat na Terynu. Na moje ponuku aby s nami preliezli na Lomnicak (20-30 minut po retaziach), tam sa dali dohromady a pomaly zostupili normalkou nepristupili. Zvolili zostup Jordankou. Asi zisli v poriadku, kedze na strankach HZS nebolo nic.

Gugol

Na lomnicak sa s detmi da, ale nie jordankou. Omnoho lepsia je trasa z lomnickeho sedla. Mozete si setrit sily a vyviezt sa tam lanovkou, vdaka comu mate jeden z najkratsich nastupov v Tatrach. Samotna cesta je tam kratka a technicky jednoducha, kedysi to bola normalna turisticka znacka a bezne sa pouzivala aj s detmi, viackrat som tam stretol 6-8 rocne deti. Navyse ak nie je plna lanovka, pustia vas do nej a usetrite si zostup.

Rodinka to trochu prepiskla, ale keby som cital len komentare, mal by som pocit ze tam snad vzali 3rocne dieta a nie 12rocneho. Ved to uz nie je male dieta. V dnesnej dobe casto 12rocny ma lepsiu kondiciu ako jeho rodicia a je dost mozne, ze cerstvy pubertiacik sam presvedcil rodicov, aby si takto spestrili vylet. Nastastie to dobre dopadlo a rodinka mala neplanovany teambuilding. Ak nemali dobre poistenie a dostanu to cele k nahrade, budu este dlho spominat na vylet...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum