Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Schneeberg roklinou Weichtalklamm

Diskusná téma K článku: Na Schneeberg roklinou Weichtalklamm

Na jeseň roku 2010 počasie turistike prialo. Ako na potvoru som ale mala takmer všetky víkendy zaplnené inými povinnosťami a tak jeden deň maximálne hladná po turistike vítam nápad Soni a Ľuba vyjsť na najbližšiu bratislavskú dvojtisícovku – na masív Schneebergu. Za začiatočný bod si volíme Chatu Weichtalhaus, pričom sa vyberieme roklinou Weichtalklamm.

Peťko

Ahoj Adushka,
pozdravujem rodinku.
Chystám túru na Klosterwappen na budúci rok a pri príprave som narazil na tvoj článok. Keďže budem mať rôznorodú skupinu, určite si zvolím vašu trasu. Po tom, ako som ich prehnal celou planinou Rax, si netrúfam toto spraviť aj na Schneebergu :). Preto volím cestu menšieho zla a vyberám jednu z tých ľahších a kratších trás :).
Mimochodom, Weichtalhaus je v prevádzke. Chata bola v rekonštrukcii. Starú chatu zbúrali, úplne celú. A na jej mieste postavili novú, úplne od základu. Pri chate sa nachádzajú panely s foto dokumentáciou od začiatku prestavby až po koniec. S tou predchádzajúcou sa to nedá porovnať. Teraz je to už hotel a čaro chaty sa z nej vytratilo. Ale zato pribudlo nad chatou niekoľko cvičných zabezpečených ciest. Asi jediné pozitívum rekonštrukcie.

Adushka

Dostala som dnes info od kamarátky Slávky, ktorá bola cez víkend na turistike vo Weichtalklamme, že chata Weichtalhaus je až do roku 2015 zatvorená. Stránky chaty nefungujú, link na chatu v článku som nahradila linkom, kde sú aktuálne (hoci strohé) informácie.

PaliT

Cez víkend zvažujeme prejsť túto roklinu, prípadne až hore, vedeli by ste poradiť potrebnú výbavu (mačky, snežnice)?
Nepodelí sa niekto s gpx trackom?

Cepi

my sme isli cez weichtalklamm cez vikend, ked je vonku na 30 stupnov, je to najlepsie riesenie vystupu, slnko tam nezasvieti... hore je to dost slapacka, 1500 vyskovych metrov, takze nemala by to byt prva vychadzka daneho cloveka tento rok...my sme to dole bezali s 15kg ruksakmi, dali sme to za 2 hodiny, plus prestavka na chate a vystup na feratku, ale kto nebude bezat, tak tato tura zabere cely den a treba vyrazit z BA aspon o 7

Martin63

Tak vcera som si pravil tuto turu. Bol to velmi pekny zazitok, umocneny dobrym pocasim, jednoznacne odporucam. Chcem len upozornit, ze tura nema 10km ale 20km.
Pokial ide o cas, tak neviem ci kofoluska bude uspesna, casy totiz neudavaju ani smerovniky na trase a myslim, ze dosahovane casy su velmi roznorode - cestou nas raketovym tempom predbehla skupinka vitalnych dochodcov, zatial co pri zostupe sme zase lutovali dvoch mladych Talianov,ktori mozno slapu este teraz.
Nam to trvalo (vratanie pivnych rezimov a vyfukov) zdola k Kienthalerhütte, co je prva chata asi v polceste 2.5hodiny, na vrchol dalsie 2.5 hodiny. Hore sme sa vratane obeda zdrzali hodinu, dole sme zisli za 4 hodiny (islo by aj rychlejsie ale uz boli citit kolena a smyklavy teren v lese. Cize zusammen 10 hodin zivota.

Kofoluska

Planujeme podobnu turu niekedy tento mesiac, ale vratit sa xceme cez Stadenwand - cize skor mensi okruh. Snazim sa dopatrat k nejakej mape, kde budu aj casy, ale nedari sa mi - viete mi niekto poradit? Zatial "cumim" do tohto bergfex.com/…/2925

Merhorn

lubo, praveze toto nikdy a zaroven vzdycky je mimo temu. na tuto temu netreba diskutovat, zhoda je vseobecna, treba len dodrziavat :)

Lubo

Merhorn, tak si na to zaloz novu diskusnu temu,
lebo tu je to uz trochu dost mimo temu :-)
Diki...

Merhorn

Ydem si ocy viocyt nyc zle na tom peto nevydym. A kto uz ini ma na to pravo ako martYncania? Myso, spysujeme petycyu za boj proty dvojakemu i/y a timto pryspevkom to startujem :D

MisoM

a preco ta buzeruju? Vsak to je v poriadu napisane, nie :))))

Peter61

Jasne Merhorn, som za. Mna tu buzeruju, ak napysem "očy".

Sona

Ono ja som aj len tak na volno do polovice vyliezla, ale uz sa stmievalo a tak na mna ostatni hartusili, ze sa ponahlame a ze si to mam nechat na niekedy cez den a vychutnat :) Tak nabuduce, aj tak sme schadzali potme. Mas fotku zhora?

Littleflower

to uz tych par minut na 40metrovu ferratku ste mohli obetovat.
aj ked je tam jeden C-ckovy usek, je to malina.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum