Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistika v S.Amerike

Diskusná téma Turistika v S.Amerike

Ahojte, som tu nová, tak dúfam, že som zaradila tému do fóra správne.

Toto leto cestujeme partia dievčat do USA. Nakoľkochceme pochodiť trosku prírodu, parky, hory v usa, kanade, tak by nám pomohli nejake tipy ohľadne toho, kam by sme sa mohli vybrať s prihliadnutím na to, že ideme iba baby. Turistika v Tatrách v babskom osadenstvne nám je síce blízka, ale isť na nepoznané je predsalen trochu iné:) Za odpovede vrelá vďaka... Najviac nás zaujíma Aljaška.

Ntnt

Hmm, a kto vie, či už niečo "preskumali" tak napr. na Vápči, Sinej, Poludnici, Kremenci, Banikove, alebo hen na Devíne, či Spišskom hrade.....?

MichaelS

" ... chceli by sme ist preskumat narodne parky Severnej Ameriky." ... když vezmu, že S Amerika=USA+C, tak máte min na dva životy co dělat:-).

Lidi přemýšlejte, na takhle položený dotaz se nedá rozumně odpovědět ani v případě takového Rakouska.

Jinak na webu Lubem zmiňované LP je celkem slušné fórum, kdy zejména v případě S Ameriky je tam řada hodně dobrých tipů, hlavně kam a kdy ne:-).

Axel

A hlavne kde vlastne v tej severnej amerike... Lebo uzemie o rozmere par tisic km krat par tisic km je dost vseobecny pojem.

Lubo

Uff, Zuzka ... a mas na to tyzden, dva, mesiac, ci rok? Ako dobry zdroj info odporucam Lonely Planet a optimalizovat najma dopravu tak, aby si viac nepresedela v aute ako stravila v horach.

Zuzana Ulicna

Ahojte,
chceli by sme ist preskumat narodne parky Severnej Ameriky. Nema nahodou niekto nejake odporucania na trasu alebo skusenosti, ktore by sa dali pouzit ?
Dakujem

Sacredmountain

dakujem vam pekne, idem si to vsetko omrknut.
No ide napriklad o to, presne ako vravis wolflike, je usa obsirne, a treba si stanovit co je priorita, ci aljaska, ci ine parky, co su blizsie. Tazko sa rozhodnut:)

Wolflike

amerka je strasne rozsiahla, neda sa asi vidiet aj yosemith aj aljaska... praktickymi info mozem posluzit len pokial ide o narodne parky juhozapadu usa, ked ta zaujima aljaska, na hiking.sk najdes velmi peknu seriu clankov, co viac mozes chciet.

Tulenique

Zalezi od toho co chcete. Ak taku "klasicku" lesno-horsko-vodopadovu atmosferu, tak urcite Yosemite ako pise Sona.

Na mna ale urobili este lepsi dojem parky & oblasti v Colorade & Utahu, tie skaliste hory-pustno-oranzove utvary a ktomu prisluna vegetacia boli nieco co som nikdy predtym nevidel, to mozem fakt odporucit.
A tiez sa oplati chodit mimo tie najznamejsie miesta, castokrat je dobra volba neist do National Park (kde su tisice ludi) ale do blizkeho State Parku ci "rezervacie" kde nie je nikto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov