Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pretrasovanie chodníka Trangoška – Tále

Diskusná téma K článku: Pretrasovanie chodníka Trangoška – Tále

Ak by ste sa spýtali desiatich peších turistov, či obľubujú turistické chodníky vedené po asfaltových cestách, tak by vám z nich deviati bez váhania povedali, že nie. Navyše ak turistická trasa vedie po frekventovanej cestnej komunikácii, hrozí tu riziko kolízie dopravy s pešiakmi. Takáto situácia je už minulosťou na značenej trase medzi nízkotatranskými strediskami Tále a Trangoška.

MisoB

Dáme info aj do poznámky v Hikeplanneri.

Zivan

Podľa vyjadrenia správy NAPANT-u naučný chodník nie je v takom technickom stave (napr. premostenia cez potok Bystrá), aby sa dal využívať na presun turistov a návštevníkov. Bol poškodený lesnou kalamitou a momentálne nie sú financie na jeho opravu. Takže ostáva len možnosť presunu po štátnej ceste.

Zivan

Po takmer šiestich rokoch obnovujem svoju otázku z 11.7.2012.
Išiel to niekto v nedávnej minulosti, alebo má prehľad o jeho súčasnom stave a schodnosti?

Zivan

Aký je v súčasnosti stav chodníka Tále - Trangoška?

Mezei

stav chodnika Tale - Trangoska je nam na Sprave NAPANT znamy, zial na tomto mieste mozem len tlmocit pravdivu "vyhovorku" ze sa nam v letnej sezone nepodarilo organizacne zabezpecit jeho udrzbu; je nam to luto a ospravedlnujeme sa ...

Olivér Bakos

V stredu (26.8.2009) sme plánovali prejsť túto trasu z Trangošky smerom na Tále, ale spôsobilo nám to veľké sklamanie. Čakali sme príjemnú prechádzku lesom, ale po niekoľkých metroch sme zistili, že cestička je zarastená metrovou burinou. Chodník sme opustili a prešli sme na asfaltku :( Z asfaltovej cesty sme videli, že chodník je síce slušne vyznačený, ale je v zlom stave ( yfrog.com/ahsdc10225j ). Ešte raz sme sa pokúsili prejsť z asfaltky na chodník, ale po cca. 100 m sme narazili na potok bez mostu a následne na burinu. Tam stála jedna z tabúľ náučného chodníka ( yfrog.com/9gsdc10231j ). Cestu sme napokon dokončili po asfaltke.

Jjano

Nie, Rikitan, nie je to dezinterpretacia, ten umysel tam skutocne je, ci vdakabohu mozme povedat, ze bol. Podla vyjadrenia Lesov SR zo vcera totiz chodník predbezne usetria a cestu tam stavat nebudu:
sme.sk/…/Ekopolis-sa-obava-zn…$ret

MatusM

To je snad nejaka dezinterpretacia, vobec mi taky zamer nedava zmysel.. ale to je asi preto, ze stale nedokazem mysliet v intenciach rychleho zbohatnutia na ukor spolocenskych hodnot.

Mezei

este dodatok

k vete v clanku, ktoru som si predtym nevsimol

informacne (?) stredisko na Trangoske uz dva roky neprevadzkuje Sprava NAPANT; objekt bol (je?) vo vlastnictve Horskej sluzby a nepodarilo sa dohodnut predlzenie najmu.

Mezei

novy chodnik ani nemal ambicie byt (aj) zimny, trasovanie bolo i bez toho velmi komplikovane; i tak nie je dokonale a preto by som upresnil vetu z clanku "Turistická značená trasa sa stala nenáročnou vychádzkovou trasou pre rekreantov okolitých turistických centier" - ona celkom nenarocna nie je :-((( je tam par miest, kde prechadza cez balvany a zvlast po dazdoch blatiste useky; na mokrych mostikoch si treba davat pozor na posmyknutie...
preto jednoznacne odporucam PEVNU obuv

Tom

Chodnik z Talov do Bystrej vedie mimo asfaltku popri potoku a chatach az po krizovatku Myto-Bystra, len nie je znaceny. Pri odbocke z hlavnej cesty na hotel Partizan treba prejst na velke parkovisko a cez betonovy most za potok, potom uz dole popri potoku vedie polna cesta striedana chodnikom az k hotelu Biela medvedica. Inak v zime som skusal nove pretrasovanie na lyziach a nestalo to za nic, hlavne kvoli profilu chodnika(hore-dole), jeho sirke - v traverzoch kvoli snehu nebolo po nom ani stopy.

Jano

Este hadam treba pridat, za NAPANT vydal o Bystrej doline aj letak, ktory predstavuje najvacsie zaujimavosti tohto pekneho kuta. Mal by byt volne distribuovany v okolitych hoteloch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum