Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hliník nad Hronom – Jedľové Kostoľany

Diskusná téma K článku: Hliník nad Hronom – Jedľové Kostoľany

Snažím sa spoznávať všetky slovenské pohoria a tak sa často nevraciam počas viacdňoviek do tých istých hôr. Po desiatich rokoch som sa rozhodol s novým parťákom zavítať do Vtáčnika a aby to nebola len klasická hrebeňovka, začínali sme z Hliníka nad Hronom. No po pravde, inam sme sa ráno v sobotu nevedeli SAD dostať a to sa Milan musel do Trnavy zo Skalice doviezť vlastným autom.

Daulagiri

Miroslav Svitek máš pravdu, Tatry a Fatry sú preplnené a inam chodí málo ľudí. No pre milovníkom pokoja je to len dobre. Bol som cez víkend s FunTTomasom na túlačke vo Veporských vrchoch (Lom nad Rimavicou - Utekáč - Tisovec) a nestretli sme žiadnych turistov, len chatárov a pár lesných víl :-)

Zivan: na Vtáčniku bol kedysi drevený kríž, ale od istého času je už nerezový, škoda.

Zivan

Vidím, že za tie 3 roky, odkedy som nebol na útulni Míľa sa tam nič k lepšiemu nezmenilo. Ak sa jej niekto neujme asi speje k postupnému zániku.
Osobne by som za predpokladu, že neprší, dal prednosť nocľahu pod širákom, než v tejto zatuchnutej búde.

Svatopluk stepanek

pre miroslav svitek -
ved to, ze je slovensko "turisticky nepolibene" je azda to najkrajsie, co moze byt
iba skoda nivocenia krajiny tazbou dreva

Miroslav Svitek

Zivan, vďaka za upozornenie. Človek to číta aj 3x a nevidí.
Daulagiri, teraz sme boli Čadca - Portáš - Vlkov a stretli sme v piatok 4 sedemdesiatnikov, v sobotu dvojicu nám podobných tulákov, no a okolo chát. Takže začínam mať dojem, že okrem vychytávok je Slovensko turisticky "nepolíbenou" zemí.

Zivan

Miro,
dobrý článok o peknej túre pekným krajom, na túlačky ako stvoreným. Tiež sa tam opakovane rád vraciam.
Len by som upresnil ten hrad, ktorý 2x spomínaš v článku je Revištský (Revište - hrady.sk/reviste.php) nie Repištský - asi ti zaúradoval škriatok.
Taktiež podľa logického sledu fotografií by fotografia vrcholu Vtáčnika, ktorá je uverejnená ako 4. v poradí mala byť o 8 miest ďalej. Zrejme si na 4.mieste chcel dať fotografiu vrcholu Dolnoždanskej skaly s krížom.
Osobne sa priznám, že mi tieto nerezové kríže, ako je aj ten na Vtáčniku, na takýchto miestach neladia. Radšej by som tam videl drevo, aj keď viem, že je menej trvácne.

Mivym

Sido, tak som zistil,že Andrej Chmelko bol herec,režisér, dramatik,prozaik a publicista a hral učiteľa vo filme "Varúj!...
Inak s vandrom som bol nadmieru spokojný až na tú asfaltku a mokrú mladinu :-)

Daulagiri

Fíha tak to mi poriadne zasvietili očká keď som zbadal poprednú fotku článku (Matúš to predznamenal :-). Toto sú moje najdomáckejšie končiny, keďže v Dolnej Ždani bývam a Dolnoždanská skala je miestom kde som robil svoje prvé kroky v horách.
To horšie značenie až tak nevnímam ako domáci, ale je na tom asi niečo. Škoda že vám nevyšlo počasie na Skale, lebo z osobnej skúsenosti môžem povedať že je to miesto z najideálnejším výhľadom na Žiarsku kotlinu.
Prakticky každé miesto až po Rúbaný vrch poznám (Gronštolne, tá nepríjemná mladina, Kanie studne, skalný chodníček), no v útulni na Plešine som ešte nebol. No a statív môžem niekedy pohľadať keď si na to spomeniem :-)
Proste zhrnuté: neskutočne mi tento článok ulahodil a že je Vtáčnik ľudoprázdny, áno a presne taký ho mám rád :-)

Paulovič pali76ZM

známe a príjemné chodníčky , Vtáčnik má tú úžasnú výhodu , že tu človek stretne minimum civilizácie a na úseku Penhýbel - J.Kostoľany som aj ja okrem Brezovho štálu ešte nikdy žiadneho človiečika nestretol. Takže z tohto pohľadu táto trasa nemá chybu.

Honza286

Zajímavý článek, hluboký prožitek z túry (špatné značení, ztráta stativu). P.S.: Hliník nad Hronom je pojmenovaný podle hlíny (správnější název by byl asi tedy Hlinité), Hliník se totiž odstěhoval do Humpolce:)

MatusM

Hmm, zaujímavá trasa a pekný článok, okolie Vtáčnika mám pochodené len zo západnej strany. Myslím, že tomuto sa aj Daulagiri poteší :-) A mohol by ti skočiť pohľadať ten statív do potoka. Od trasy ma odrádzajú dlhšie úseky po asfaltke.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum