Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma sedlo Prielom vo VT

Diskusná téma sedlo Prielom vo VT

Ahoj, chystám sa s manželkou do Tatier na prechod Bielovodskou dolinou z Lysej Poľany cez sedlo Prielom na Sliezsky dom. Prosím o info sú cez sedlo Prielom reťaze, prípadne niekde na trase ? manželka má panický strach z reťazí.

Anonym B

Uz je to v poho, uz to schytal, boli sme vo Vratnej. Chodil som s nim v zime od januara az do aprila/maja po hrebeni vo vratnej, furt a stale som mu vysvetloval ako brzdit.

Akurat s upalom a unavou v Tatrach som nanho nekrical, ze macky nie su zavazie a lenivy som bol aj ja. Mám viac šťastia ako Chuck skúsenosti a Bolt mrstnosti dokopy.

Peter61

Klidek, anonym B. Aj v mackach sa da krasne smykat. Na zaciatku juna sme daco take zazili tutok mapy.hiking.sk/?x=20.03554…
Macky, cakan prilba, salto v skalach, odstiepeny zub ( dvojka vlavo dole).

Najdolezitejie je mat so sebou:

  • znalosti brzdeniapadu hiking.sk/…/ako_zbrzdit_pad_n…
  • skusenosti ako ako Chuck Norris, reflexy ako Ussein Bolt
  • cakan, prilba, macky dlhe gate. Poliaci hovoria: chuda svina, opita zenska, muz v kratasoch - hotove nestastie !

To Ondro - sezona letnych padov zacala u nas dajak neskoro - po minule roky bola tusim uz skor - na poiach pod chatami .

Anonym B

Ondro dík.
kamoša kopnem do zadku - presne v tom useku sme sli bez maciek dole- vraj netreba. Ja som sa snazil ist v stopach v miernom svahu a surfoval som po batohu asi 5 metrov. Jeho to lakalo do prudkeho svahu a letel po ruksaku hlavou dole, potom sa pretocil na brucho, neskor hlavou hore a ubrzdil asi 10 metrov od kamenneho pola. Surfoval 40 mozno 50 metrov. Mal prilbu na hlave, ale cakan a macky v ruksaku.Vibramy +Kratasy+navleky a kratke tricko.Trosku oskrete lakte a kolena. Vrrrr. Ano, PK, je to ten chalan, s ktorym si ma stretol pod Zbojnickou.

Peter61

Na tieto sedla treba aspon cakan na brzdenie + prilbu. Palicky dole z putok - ak viem brzdit palickami.
Aj v mackach sa da posmyknut a holymi rukami sa brzdi blbo. Vid moj prispevok zo 6.6.12 hiking.sk/…/slovensko_polske_…

Anonym B

Skúsenosť zo sediel- minula sobota - Sedielko - mačky+ čakan - boli sme 2 čo ich skutočne použili - dolu oproti nám išlo asi 10 ludí - ich vybava bundy a teple nohavice. My sme stekali z potu v tricku a kratasoch.
Priečne sedlo - vychodene schody od terynky - aj od zbojnicky. Minula nedela- sedlo prielom- skupina čechov šla kusok po skalach a žlabom plným snehu - mali iba paličky - my sme si užili mačky a čakan úplne zdola. Po sklalách nás dobehla skupina poliakov - po snehu šli posledných 5 metrov bez čakanu, mačiek, paličiek. Z druhej strany je to suche, iba v pri zamrznutom kotli je sneh s ladom. Polsky hreben je suchy iba po prekonani reťazí je snehove pole/bolo bez vyslapanych schodov. Vychodna Vysoka bez snehu. ODPORUCAM mat prilbu v priecnom sedle - skupina lemravych madarov si nieco stale hundrala a potom som zaregistroval nieco nahlas - o sekundu pol metra okolo mna preletel 5kg kamienok.Howgh

Choze

cerstva skusenost zo vcera - v sedle prielom stale treba macky, cakan je plus. v priecnom sedle su retaze uz bez snehu, sneh je len v stupani k nim, su tam vyslapane schody ale macky sa hodia.

Viol

jejda, fakt je tam chyba v nazve sedla, ja rozmyslam, ze co, ze ci sa Prielom pise s ypsilonom... :-D a potom mi doslo, ze to sa mysli P. Hreben nie Prielom :-) anoo, tak Prielom, tam neodporucam brat ludi co sa extremne boja retazi... Polsky hreben, tam mozte ist uplne kludne, tam je jedna mini retaz asi 2metre dlha, no problem...

Vrana

Ja by som to nesiel. Je to hrozne dlhe, spotis sa, mozu na teba zautocit agresivne kamziky, moze ta chytit burka a je tam ta retaz z Velickej doliny ;-)

Peter61

Ondro, dobrú fotku od Krompašákov si zavesil.
Inak only 4U medzi nami opilcami - drobná chibyčka v názve sedla hovorí, že asi autor témy netuší, kam ide a ako sa maželky zbaví.
Qeci : taká dobrá zásada je novicov brať do terénu, ktorý poznám. Potom síce človek nestíha objavovať nové túry ( a príde o spústu adrenalínových zážitkov)....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum