Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice Pinguin Alpin

Diskusná téma K článku: Nohavice Pinguin Alpin

Text výrobcu je veľavravný: Nepremokavé a dýchajúce nohavice pre všestranné aktivity v prírode. Anatomicky tvarované nohavice na kolenách a v sede vyztužené veľmi odolným Nylonom 6.6, spodný okraj nohavíc nastaviteľný suchým zipsom a pružným lankom. Odnímateľné traky a opasok s rychlosponou, poklopec na zips, 3 prekryté zipsové vrecká, zipsy YKK + rozopínanie nohavíc do výšky kolien. Podlepené švy. Toľko výrobca. Čo dodať, poďme sa pustiť do testu.

Klaso111

Zdravim mate niekto tieto nohavice s tou novou ACD membranou a ak ano co sa na nich zmenilo a ake su?Dik za odpovef

Piffo

Ahojte,
Damsku verziu Pinguin Alpin si chcela kupit aj priatelka, ale bohuzial velkost S jej bola velka (ma asi 163 cm) a XS sa vraj nevyraba.
Mate nejake napady na nohavice toho isteho urcenia, podobnej kvality a ceny, ktore by mohli vyrabat aj pre tie pomensie damy?
Dik.

Lubo

Sietka je pre 2-vrstvovy material nutnostou,
pretoze 2 vrstvy = horna tkanina + membrana. Teda zo spodnej strany je membrana nechranena a preto je tam ta sietka, aby sa membrana mechanicky neposkodzovala. Paclite je 2.5vrstvovy material = membrana je chranena ochrannym nastrekom. Plnohodnotne je chranena az v 3 vrstvovom laminate. Predusnost vsak tym utrpi, aj ked ostatne parametre sa zlepsia.

Peterf

Sietka tam nevadi,nad inou ani nerozmyslaj,ber radsej event ako paclite. Event je pridysnejsi a Vaude je vynikajuca znacka.

Galli

Nazdar, mohli by ste mi pls napisat ake mate skusenosti so sietkou pod membranou? ako sa to sprava? ja len ci to tam nieje zbytocne...ci to zbytocne nenavlhne..rozmyslam o bunde turnpike od Vaude, ale zistil som ze ma sietku, inac vyzera byt velmi dobra, ma membranu event-2vrstvovu...chcel by som ju ako celorocnu, na aktivny pohyb takze priedysnost je pre mna dolezita, tak neviem ci tam ta sietka nieje naobtiaz, ci radsej nekupit nejaku bundu s gtx paclite...vdaka

Lubo

Myslim, ze v tejto rozprave by bolo mozno vhodne aj uviest, kadial sa voda dnu dostala. Ci je teda na vine material, alebo konstrukcia.

Merhorn

No to ste mali dobru streku zo sucheho na bufet pod Chlebom :) ALe je to dobry podnet pre ludi aby videli, ze co vsetko si kladie naroky na vodny stlpec, nie len to klasicke sedenia, klacania a pod. Zaujimalo by ma ake naroky kladie na nepremokavost prave silny vietor v kombinacii s hustym dazdom. Predpokladam, ze uz opotrebenim sla nepremokavost dole a si pisal tusim,ze mali povodne 20 000, uf no, 10 -15000 mozno, to je dost cece, by som ani nepvoedal. :)

Solinko

Merhorn, ja a hasty sme boli vtedy spolocne na hrebeni Malej Fatry. Ked sme dosli na Suchy, zacalo prsat. Pokracovali sme ale dalej na chatu pod Chlebom. Asi po pol hodinke cesty zacalo tak fukat ze sa bolo miestami problem udrzat na chodniku a s vetrom trebalo doslova bojovat. Mohol si sa donho opret a nespadol si. V takomto vetre a za dazdu sme sli mozno 2,5 hodiny. Nohavice nam obom postupne premokli. A to v priblizne rovnakom case. Neboli uuuplne promocene, ale na nohach to bolo dost citit ze su z vnutra mokre. Mame ich obaja cca 2 roky.

Merhorn

hasty samozrejme, ze mas z velkej casti pravdu, priklad tvojho ujca, za prve ho pozdrav za dobry vyber :), je skutocne prikladom toho kedy je zbytocne kupovat nieco ako raptory, no na druhu stranu ak teda sa budem drzat tvojho prikladu, nestacili by ti potom napriklad jedny lepsie univerzalne nohavice na sposob Gondogoro? Ja mam na tieto pripady Direct Alpine Patrol, ktore su super a ciastocne aj nepremokave, ale naozaj velmi ciastocne :) Raptory a vsetky ine aj eVentacke nepremokave membrany su velmi nepriedysne a slovek sa v tom poti s prepacenim ako prasa :) Preto by mozno na taketo nudzovky stacili tieto priedysnejsie nohavice a trosku viac sa starat o ich dwr upravu len. Pripadne ak je mokra trava dat na ne navleky ako to mam odskusane a je to super. Ja osobne mam velmi rad treky v sychravom pocasi, kedy leje leje leje a clovek je odkazany na svoju vybavu:) No v kazdom pripade, minuly rok sa mi stalo, ze som musel o den odlozit pokracovanie hrebenovky a stravit cely den v stane len preto, ze som mal Patroly a bundu so stlpcom 10000 ktora na ramenach premokala v silnejsom dazdy vdaka pritlaku nosnych popruhov batohu. Navyse je podla mna lepsie ak danu vybavu mam aj s rezervou a nevyuzivam ju na doraz. Samozrejme Raptory su hodne drahe a sluzili ako priklad hlavne. Ale aj tak mi vrta v hlave akoto,ze gate s 20000mm ti premokli vo vetre? Mas ich uz asi dlhsie a v dosledku opotrebenia, vsak?

Hasty

merhorn nechcem urazat, ale tvoj nazor je trochu prehnany.
Myslim si, ze clovek co si zajde raz za mesiac na kopce a parkrat za rok na vander nepotrebuje raptory za 8000 ;). Takemu cloveku stacia nohavice, ktore ho v tunajsich dazdoch podrzia a stoja par korun ved za ich zivotnost ani to nevyuzije.

uvediem modelovy priklad.: ujco si kupil raptory ma rad hory a casto je v Tatrach a vsade mozne po Slovensku. Rzoprsi sa a ujo navlecie raptory, ale nema rad chodenie v dazdi lebo sa nemôze kochat, a preto mieri ku najblizsej chate. Dazd neustava, ubytuje sa a rano stale prsi a tak ujo v gatiach za 9litrov schadza do udolia. Gate mu nepremokli, ale to by za ten cas nepremokli ani gate s vodeodolnostou 20000.
Vypliva z toho jedna prosta vec dnes uz ludia nesteria na vybaveni tak ako kedysi, ale casto si kupia za velke peniaze jednicku na trhu a jej vlastnosti nikdy nevyuziju.

K nohaviciam ano v silnom vetre a dazdi premoknu stalo sa mi to, stalo sa to aj inym a aj na membrane BlocVent od HighPointu, ktora ma rovnake parametre. Neznamena to vsak, ze su zle, nedostatocne a pod. Znamena to len tolko, ze ak clovek POTREBUJE v takychto podmienkach byt pravidelne tak si kupi nieco poriadne napr. tie raptory, ale clovek co v tychto podmienkach schadza z hrebena si vystaci s niecim slabsim za omnoho mensi peniaz.

Merhorn

Neexistuje aby nohavice ktore o sebe hovoria,ze su nepremokave premokli, to je potom koniec. To,ze bol vietor alebo,ze vela prsalo predsa nie je ospravedlnennie, nepremokave veci nesu vysoku cenu za svoju nepremokvost a sice,ze su pomerne nepriedysne aj ked sa vyrobcovia predhanaju v parametroch takze ked uz pristupym na toto tak to aspon musia splnit, za kazdych okolnosti aj pocas biblickej potopy. Ci klacim, sedim v nohaviciach, nemozu premoknut. Preto Pouzivam ja Tilak Raptor s membranou Pro Shell. Radsej si posetrim ale kupym si naozaj spolaholivu vybavu ako mysliet si,ze ako som ussetril a potom si to,ze mi veci premoknu takto ospravedlnovat. Ak niektore veci napr. nohavice sa pysia tym,ze su ciastocne nepremokave pomocou dwr napr ale ich hlavna deviza je,ze su odolne, priedysne ako napr High Point Gondogoro tak tam to akceptujem. :) ok takze tak :)

Solinko

Mam tieto nohavice takmer 2 roky. Odzil som v nich neskutocne lejaky aj dlhotrvajuce dazde. Nohavice mi premokli len raz, aj to boli pod neskutocnym tlakom vetra. Ja tieto nohavice hodnotim dobre a odporucam ich. Taktiez ich ma brat a kamarat. Nikto z nich sa nestazuje.

Musiak

taktiez som majitelom tychto nohavic. zatial sice len kratko ale spokojnost. uvidime ako to bude po takom roku, dvoch. co sa tyka strihu, tak mne zas sedia perfektne. a aj snehova manzeta mi uz zachranila sucho v topanke, ked som si nebral kamase. takze zatial mozem taktiez len odporucat.

Shadow

konecne realny pohlad na tieto nohavice, absolutne zly strih, nekvalitne prevedenie. Mam s nimi podobne skusenosti.

Jurko.ch

Tieto nohavice mam 2 roky, cize dlho a najma INTENZIVNE v zimnom obdobi uzivane. Na jar sa neda, lebo je dnu horuco.A ked su cele rozepnute, tak sa v nich zle chodi. Snehovy navlek je v cerstvom suchom sniezku na nic, lebo otvorom pomedzi vnutorok nohavice a navlekom ide snieh do vnutra. Cize treba mat navleky aj hore. Podarilo sa mi ich predriet pomedzi dolne casti nohavic v ich vyztuzenej casti, Kovove diely, ktore su na pripnutie vnutorneho navleku k nohavici su uzivanim krive, cize nefunkcne. Vnutorny navlek, cez velku snahu o presne zapnutie, rozediera spodnu vrstvu Moira atd... povolily aj niektore stehy, a to pri vyske 177cm mam iba 62 kg. Len pri dlhych nohach potrebujem velikost L, hoci v pase by to chcelo XS lebo S... :-( Neviem, co mam ocakavat za takuto cenu od nepromokavych nohavic. Ja som ale velmi nespojeny a nemozem ich vobec odporucat...nosim ich na zimnu turistiku - vyse 50 krat za zimu a na skialpy aj normalnu lyzovacku

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov