Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Čerenke

Diskusná téma K článku: Prístrešok na Čerenke

Toto leto som sa dvakrát túlal dokopy desať dní Javorníkmi a presvedčil som sa, že zaužívaná myšlienka o minimálnom množstve prístreškov vhodných na prespanie túlavých duší nie je zrovna odvodená od reality, ale od toho, že sa tomuto peknému pohoriu asi venuje malá pozornosť. Objavil som priamo na turistických chodníčkoch asi 10 vhodných prístreškov a pokúsim sa ich postupne priblížiť. Priamo na červenej hrebeňovke z Čadce do Makova-Kopaníc je ich niekoľko a najluxusnejším sa mi videl prístrešok priamo na vrchole Čerenka pri lyžiarskom vleku.

Daulagiri

Spal som tu počas prechodu hrebeňa z 9./10.5. 2023. Stav búdky/prístrešku je rovnaký ako na úvodnej fotke akurát už bez palety. Je to najlepšie pre dvoch ľudí. Keďže chýba jedna stena, pri silnejšom vetre práve z tej strany bude trochu problém s komfortom. Mne našťastie fúkalo z inej. Voda v blízkosti nieje, zrejme len v osade a v cestnom sedle.

Peterjuraj

Šiel som tadeto pred pár dňami a na vrchole pri lyžiarskom vleku stojí už stavba v inom turistickom štýle. Pridávam foto. Maringotku som nevidel. Tak neviem, či sa jedná o iný alebo o náhradníka.

Tono

Stav 15. 06. 2014 cela terasa ukryta foliou PVC, strecha sa mi zdala OK.

Palo123

Pocas slapacky Javornikmi posledny septembrovy vikend sme druhu noc vyuzili tento pristresok.
Momentalne je kryta cela terasa hrubou foliou, ma aj dvere ktore sa ale nedali z vnutra zaistit, tak sme tam nainstalovali snurku ktorou to provizorne ide. V noci nas zastihol silny dazd a strecha bohuzial na niekolkych miestach premaka. Ale suche miesto si tam traja ludia urcite najdu.

Bulat

maringotka na Čerenke je plne funkčná- igelitom, respektive prihladnym plastom su obalené obe strany drevenej terasy

MatusM

úvodná fotka mi úsmevne pripomenula dvor nášho suseda v Bojniciach, kde sa onehdá množili podobné prístavbičky :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum