Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra na Kolový štít

Diskusná téma Túra na Kolový štít

Ahojte, akurát pozerám na internete nejaké obrázky a zaujíma ma, ono sa dá spraviť túru na Kolový štít? Je to povolené tam ísť, vedie tam normálny turistický chodník? Doteraz som si v okolí Zeleného plesa nevšimol žiadnu značku a ani v novšej mape to nemám zaznačené. Ak by som sa tam teda rozhodol vybrať ako obyčajný turista, bez horolezeckého vybavenia, dostanem sa tam a neporuším tým nič? ďakujem za odpoveď

Peter61

upresnujem : padol z piliera vedla Flasky.
RIP

Peter61

Rast. strazcovia prirody v TANAPe vraj dostali za ulohu aj intenzivnejsiu represiu, takze ja by som neposielal niekoho neznameho mimo TZCH.

Peter61

Bdel, tak ako píšeš:
sprievodca.ta3.szm.com/index.…$ret
jansimon.szm.com/2011.html$ret
Teda okrem toho, ze je I-VhT a clen Metodickej komisie SVTS, je aj v HSnS na Martinkách

bananajoe: cit.z úvodu:
"UPOZORNENIE
Skialpinistické a turistické trasy uvedené v sprievodcovi sú v drvivej väčšine prípadov vedené mimo značených chodníkov a vymedzených skialpinistických trás. Podľa platného návštevného poriadku TATAPu (k septembru 2007) ich možno legálne absolvovať len v sprievode oprávnenej osoby, ktorou je napríklad horský vodca a inštruktor VHT (počas výcviku). Turistická trasa môže byť využitá na zostup po horolezeckej túre (obtiažnosť výstupu aspoň III UIAA, nutné členstvo v horolezeckom spolku). Členstvo v turistickom či horolezeckom zväze jeho držiteľa neoprávňuje k vstupu do neznačeného terénu za účelom vykonávania turistiky. Pri svojvoľnom vstupe do neprístupných zón a nerešpektovaní sezónnych uzáver preberá účastník túry zodpovednosť za porušovanie zákona o ochrane prírody! Účelom sprievodcu je podanie objektívnej informácie a nemožno ho považovať za navádzanie k porušovaniu zákona o ochrane prírody!"

Bdel

banán, ta stranka patri jednemu I-VHT, takze "turisticky lahko pristupny" treba brat s rezervou. Ziadne znacky, ziadna vychodena dialnica a davy lufťákov, ale tvoje orientacne schopnosti a sem tam nejaky muzik. Ked citam tvoje otazky, asi by si tam ist nemal...

Hasty

pokial ma pamet neklame tak cesta 3 je horolezecka zostupovka/nastup, bola to pohodickova cesta dolu. nie je to znacene a z toho vypliva urcite riziko a pred vstupom do m. zmrzlej su retaze a je to kus exponovanejsie.

Rast

ja by som si s tymi pseudozakazmi hlavu nelamal...

Adamus

vrana ved ty sa sem chodis len pobavit ... porad nie :-D

Vrana

Asi sa tam chodieva, ale davy ako na Rysoch to urcite nebudu ;-)

Bananajoe

Pýtal som sa len z toho dôvodu, že som našiel túto stránku: sprievodca.ta3.szm.com/kolovy… a hneď na začiatku stojí "Turisticky je veľmi ľahko prístupný cestou 3 a preto vyhľadávaný." (cesta 3 je zobrazená na tej stránke). Chcel som si to preto overiť tu na hikingu, či je naozaj vyhľadávaný a chodí tam väčšie množstvo turistov. Ok ďakujem vám za odpovede.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum