Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Liptovská Lúžna – Salatín – Ludrová

Tarazed

dastik to je nemile :/ ale jak to suvisi s temou? :P

Dastik

k parkovaniu na Trangoške- mne tam pred cca 8-9 rokmi ukradli Fabiu 1,2 htp- s najslabším motorom a autosedačkou . A to som bol len na otočku na Ďumbieri.

Noro.hory

Cez víkend som bol na Salatíne a rád by som upozornil na zopár faktov. V Ludrovskej doline (červená značka) prebieha spracovanie polomu a pokračuje až do Hučiakov. Značenie a schodnosť terénu nerobí problém. Od tiesňavy(na lúčke za tiesňavou odbočka vpravo-značka) je polom prepílený a chodník upravený, takže pohoda. Z vrcholu Salatína cez Úplazy (zelená)to je už niečo iné. Po Malý Salatín to je jeden súvislý zostup v blastistom žľabe. Ďalej to nie je o nič lepšie. Blato, neprepílený polom, neustále podliezanie či obchádzanie popadaných stromov. Polom ubudne, ale chodník sa zmení na široký žľab vyjazdený od ťažkej lesnej techniky. Samozrejme neustále blatistý. Prídeme na lúčku, alebo to čo z nej zostalo ( po ľavej strane sme minuli útulňu Kriváň), na ktorej je vpravo na strome nový poľovnícky posed. Tu sa rozchádza viacero ciest vytvorených ťažkou lesnou technikou. Pozrieme sa smerom vľavo do krovia ( na kroví sú volavky – papierové vreckovky)a ideme tým smerom. V lese odbočíme hneď ostro do prava a máme pred sebou značku a chodník, ktorý nás privedie až do Ludrovej.

Jantaara

phalike, tak nečudo, keď odparkuje na hokejovom hrisku :-D

Phalike

Bat sa netreba, ale stat sa stane kadeco. MatoD by vedel rozpravat ako raz nasiel svoju Fabiu v Liptovskych Revucach pri Jednote, posunutu o par metrov blizsie ku kontajnerom a mierne prihrnutu snehom. To ze bola sucastou mantinelu pocas miestneho hokejbaloveho derby sme sa dozvedeli az neskor :)

Bulat

dokonca aj Liptovská Osada je dedina a nie osada :-)
Inak čo sa týka parkovania- vačšinou nechavam auto dakde pri kostole, či pri miestnom nákupnom stredisku alebo kulturáku, poprípade na nejakom plácku na konci dediny... myslim, že sa báť netreba

Axel

Auto a dokonca aj bicykel nechavam kdekade po horach odparkovane, aj po osadach som uz pojazdil (a ze je ich u nas pozehnane). Ked parkujem v dedine a je to dakomu pod oknom, tak sa gazdu na dvore spytam, ci tam mozem do vecera odparkovat. Este nikdy ma neposlali prec.
A auto mi osklbali iba raz - doma pred panelakom na Stedry vecer. Dakto mal na moj ucet aspon pekne Vianoce...

Gustoh

Zdenci...Na Srdiecku na tom krytom parkovisku.Rano o 6 som tam prichadzal, stalo tam par aut a jednu bolo na spalikoch . Bez kolies.Potom Prosiek.Vybite bocne okno na aute a vnutri porozhadzovane veci.Turcek v Kremnickych vrchoch-zmiznute bocne listy z mojeho auta.Ale to vsetko bolo takych 5 rokov dozadu a mozno len hlupe nahody.A zase v trnave parkujek po sidliskach kade tade a nic.Aspon zatial.To su len moje skusenosti tak preto som sa spytal.

Zdenči

gusto, kade ty chodíš, keď si videl také prípady? Možno v meste na sídlisku sa to stane, ale na horách som vždy našiel auto nepoškodené. Ešte aj na takej Trangoške, kde ma všetci strašili som našiel auto po 4 dňoch bez dozoru nepoškodené.

Jantaara

Liptovská Lúžna nie je osada, ale normálna dedina.

Gustoh

Axel...pytam sa ze kde nie ze ci sa da.A mam velmi negativne skusenosti s parkovanim aut po takychto osadach.Videl som auta na spalikoch bez kolies,rozbite okna,demontovane stierace,vykradnute...Tak preto sa pytam kedze chodim autom a ty asi chodis vlakom na hory tak taketo veci nemusis riesit.

Axel

A preco by sa nedalo? Bojis sa najazdu osadnikov, meteoritickeho dazda, lokalnych zaplav alebo samozvaneho miestneho serifa, co autam cudzincov vypusta pneumatiky?

Gustoh

Kde sa da bez problemov zaparkovat auto v Liptovskej Luznej na cely den?Chcem ist po zltej na hreben.Dakujem.

Stašek

My sme vystupovali cez Úplazy z Ludrovej a bol to fakt dosť dlhý výstup. Ale počasie prialo a ten božský kľud to je na nezaplatenie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma