Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Budnárka

Diskusná téma K článku: Útulňa Budnárka

Málokto z návštevníkov známej Andrejcovej si ju všimne. Pritom ju majú rovno "pod nosom". Oproti cez dolinu, uprostred malej lúčky stojí nenápadná koliba. Tiež som o “búde nárekov” netušil, kým sme sa pri nej neocitli po prechode žltou značkou z Liptovskej Tepličky. V prípade núdze výborne poslúži na úkryt pred slotou, na krátky oddych alebo nocľah.

Bkn

po zime vsetko v poriadku, stav podobny ako na fotkach.

Anonymized_25093

Bol som tam konecne pozriet, je to tam super.
Trosku odpakov, mala kopka dreva (nic na rzokurenie). Spodne dvierka petrika su odlomene.

Veronvegan

Zdravim, pridavam aktualny stav utulne budnarky...

  1. da s ataˇ bezproblemov dostat z modrej turistickej znacky od potoka dikula 2. celkom poriadok v utulni je otvorena drevo nachystane 3. bacha jedlo su tam myši
Ivikles

Ahojte, chcel by som poprosiť o návštevníkov tejto skvelej útulne aby v nej nezapaľovali voľne stojacie sviečky, ale sviečky ktoré majú obal ideálne kahance. Cez víkend som tam videl vypálené mieta po stenách a začmudený strop!!!! Piecka je v dezolátnom stave: nedá sa už priamo napojiť do komína - riziko otravou CO2!!! Ak by mal niekto chuť tam urobiť brigádu rád sa pridám prípadne finančne prispejem na jej opravu.
Mám nafotené veci ktoré by bolo dobré opraviť. T.č. 0944315116

Lukas

Išiel som okolo 2x v novembri, bola otvorená.

Samuel Backady

caute ludia, je teda utulna otvorena alebo zamknuta? ak zamknuta tak kto ju zamkol a preco? to je mi pekna kultura zamykat turisticke utulne

RastoPO

Áno teraz je to ok v tej mape. Tak nech turisti vedia o tom chodníčku.

RastoPO

Na mapy.hiking.sk je zakreslený ten chodník o ktorom som písal že je strmý, lebo ide priamo kolmo od cesty na modrej značke. Treba ísť ešte od toho miesta po ceste cca 100 m východne a nájsť ten chodníček, ktorý sa k Budnárke kľukatí v lese a teda sa ide pohodlnejšie. Na Freemape je vyznačený. Tip na ten chodníček mi dal starý pán Franta, Moravák ktorý v tejto časti Nízkych Tatier sa zdržiava dlhšie počas roka a prespáva v nejakej búde severovýchodne od Veľkej Vápenice v lese.

RastoPO

K útulni Budnárka ide od modrej značky v Ždiarskej doline pekný lesný serpentinový chodníček ktorý je vyznačený aj na Freemape, ktorým sa pohodlne k útulni dostane turista. Je cca 100 m východne od chodníka ktorý však ide priamo kolmo od cesty a je strmý. Dá sa využiť pri ceste z Andrejcovej smerom k Panskej holi. Od Budnárky ide neznačený chodník po hrebeni k žltej značke.

NoroM

Netuším. Kamarát mi ju chcel ukázať, keďže sme šli z Andrejcovej na Panskú hoľu a boli sme nemilo prekvapení.

NoroM

17.6. sme šli okolo Budnárky a bola, na naše prekvapenie, zamknutá na visiaci zámok. Minulý rok na jeseň ešte bola otvorená.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum