Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horský vodca

Diskusná téma Horský vodca

Dobrý den ,chcem sa spytat mozu ist 12 a 14 rocne deti s rodicmi a horskym vodcom napr. na Gerlach;myslim ci ich horsky vodca zobere dakujem

Vrana

ad pollodak: pollodak preto, ze je to najjednoduchsia a desatrociami preverena metoda na istenie spolulezca. Pouzitelna na istenie prvolezca, doberanie druholezca, spustanie spolulezca. Je to odporucana istiaca metoda UIAA.

mountaineeringmethodology.com…

Myslim, ze aj laik pochopi, ze prelozenie jednej slucky, ked uz mam lano v karabine a tu v stande, je tak jednoduchy a casovo nenarocny ukon, ze je skoda ho neurobit.

To nepisem, kvoli tebe. Ty sa isti ako chces. Pisem to kvoli ludom, co citaju tuto diskusiu a nemaju v tom uplne jasno.

ad nepresnosti: relacia bola odvysielana 2 tyzdne dozadu a taraz visi v archive. Ozaj si myslis, ze to niekto bude opravovat ?

Na zaver. Nemam problem diskutovat s anonymami, ked ich nazory su konstruktivne a vramci slusnosti. S tebou uz to problem zacina byt.

Raymond

Vrana ty si taky slovak jak repa, len na setko pi...es miesto toho, aby si bral pozitivne to, ze sa snazili pekne naznacit vystupovu aj zostupovu cestu a je tam aj pokud o nejake informacie pre laikov. Sak im napis do redacie nech si to opravia slusne a je to vybavene.

Raymond

Pollodak naco, na ten prd co si tam len z frajerinky prelozil cez to oko? Prosim ta netaaaraj. Nemal tam nahodou stand urobit?

Vrana

jasne, podstatne je ze ovce platia koncesionarske poplatky

Popisky nesedia, ale to predsa nie je podstatné pre divákov pred TV.

Vrana

BTW vcera som si pozrel cele videjko. Snad som nebol jediny ktory si vsimol chybne nazvy a nesediace popisky stitov (Velky Pysny ???, Cierny, Velky Kolovy ???, Jahnaci) :-)

Vrana

2 nonamekritik: dobre oko mas. Pollodak sa priam pytal, nastastie kratke lano nedovoli dlhsi pad.

PaliT

Však stačí si pripomenúť Matterhorn a Whymperov zostup, kde tam nechali Croza a spol., takého sira Douglasa nenašli dodnes.
Mne sa vždy javilo lepšie riešenie - ak ísť na lane tak aspoň s priebežným istením, v ťažších miestach aj štandy, ale ak nie sú istenia, tak radšej bez lana.

Peter61

Pali, mi daco o tom, hovor, nieco take su aj firnove hrebene s priebeznym istenim, bez medziistenia. Moj sen je ist na bivak na MB bez lana.
Na videu pekne vidno aj techniku "cez kladku" na kramliach, resp cez HMSku.
nonamekritikovi vadi zrejme okamih, kde idu neisteni : vseobecne taketo lahke kratke useky nestoja za to, aby sa lezci odvazovali od lana.
Ked sa vsak z toho stane pravidlo, leti cele druzstvo ( vid Großglockner: pady druzstiev z CSFR na zac.90 rokov)

PaliT

Neviem či by som mal nervy takto si každý deň uviazať na krátke lano úplne cudzích ľudí. Občas je to len hypotetické istenie.

Peter61

Ad 21/08/13 23:00 PaliT:

sedi vec. napr ferata na Hobliku ma takto lezecky urobeny nastup, co bola podmienka urbariatu.

Peto.z.bb

P. Rajtar: Čo sa týka najmladšieho, mali sme tu deväťročného Poliaka, ktorý údajne vyliezol aj Mont Blanc. Mojich vnukov som na Gerlach zobral, už keď mali šesť a osem rokov.

Zdroj: spravy.pravda.sk/…/207763-raj…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum