Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kúr – Malý Kriváň – Suchý – Kúr

Diskusná téma K článku: Kúr – Malý Kriváň – Suchý – Kúr

Už dávno nás lákalo vystúpiť na Malý Kriváň z inej ako turčianskej strany. V roku 2009 sme absolvovali výstup z Bránice pretĺkajúc sa cez rozbujnenú kosodrevinu, potom takmer strateným rozblateným žltým chodníčkom, ale o tom možno niekedy nabudúce. Hľadala som informácie o výstupe z doliny Kúr, ale nepodarilo sa mi nájsť nič užitočné. V jeden pekný deň na konci augusta sme si teda pobalili batohy a hor sa do neznáma.

Radim25

Vrana, to som bol minulý rok, ten úsek zo sedla na hlavný hrebeň je dobrý, potom som šiel na M Kriváň a zo sedla Bublen po žltej do sedla a dolu do doliny Bránica, dalo sa aj na Veľký K potom cez Snilovské a Chrapáky späť, len už nebolo ideálne počko. Robím buď okruhy alebo tam a späť, kvôli autu...

Vrana

2 radim: chod vyskusat Maly Krivan z Malej Branice cez sedlo na Koni

Zaciatkom zimy som to isiel uz viac krat a pre mna je to top Malofatranska tura. Fakt nadhera. Zostup z MK je mozny viacerymi smermi - dolina Kur, cez Kraviarke, Baraniarky a trebars aj Belianska dolina ale tam treba vediet kade.

Radim25

Konečne sa mi podarilo v nedeľu túto túru uskutočniť, fakt paráda, príjazd autom k horárni bezproblémový, akurát veľa ťažkej techniky na ťažbu dreva tam bolo. So zelenou značkou už nebol žiadny problém, zrejme to značenie obnovili, ba dokonca som nemusel ísť na rázcestie pod Jedľovinou, všimol som si nenápadný neoficiálny smerovník do d Kúr, ktorý ma doviedol ku krížu v tejto doline...
Ešte raz vďaka za tip, Vrátnu mám prechodenú, táto dolina bola doteraz mimo mojej pozornosti! Určite to ešte niekedy dám aj naopak...

Radim25

Díky za odpovede, takže v podstate je to tak ako bolo písané v článku, čo je fajn, takže "vrana" stav príjazdu k horárni sa odvtedy nezmenil...

Dana

Môžeš parkovať pri horárni, ale cestu zvoľ radšej do Kura, za Krasňanmi doprava, okolo kiakov, cesta z Krasňan je rozbitá.

Vrana

Ci sa to odvtedy zmenilo (zakaz vjazdu?) netusim, kazdopadne za pokus to stoji. Potom daj vediet.

Radim25

Zaujal ma výstup na M Kriváň z tejto doliny, minulý týždeň som naň išiel z Bránice. Chcem sa vlastne spýtať pokiaľ sa dostanem autom v tejto doline, je to až k horárni ako to bolo znázornené na mape alebo je zákaz vjazdu niekde skôr? A je to prejazdné aj z Krasnian ,alebo treba ísť doprava až za Krasňanmi?

Gustoh

Vcera som isiel po zelenej z Varina az na chatu pod Suchym.S orientaciou v smere nahor nebol uz ziadny problem.Vsetko pekne oznacene. Moze byt problem na dvoch miestach v smere dole ale staci mat otvorene oci mapu so sebou a trochu zmyslu pre orientaciu.

Dana

Ďakujem! Horám a medveďom zdar!

Ran

Len do toho, Michal. Tvoje reportáže patria k tomu najvzácnejšiemu, čo je možné na nete nájsť.

Miso.K

Predbežné výsledky naznačujú na najlepšie pozorovania za celých 10 rokov monitoringu. Bolo málo mapovateľov, čo medvede nevideli. Až bude trochu času a budem mať zosumarizované údaje, spravím nejaký článok.

Dana

To:Miso.K ako dopadol monitoring medveďa :)

Miso.K

A po trase kopec medvedích záhryzov po stromoch. Jeden z nich rovno na zmienenej Elekovej lúke, hneď vedľa senníka. Hotová náučná trasa na spoznávanie pobytových znakov medveďa :)))

Cmaro

Tak mi sme si to dali dnes z Nezbudskej Lúčky do doliny Kúr. Vzhľadom na extrémne teploty sme vynechali M.K.Dalo nám to celkom zabrať v tom horku ale krásna túra.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma