Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Bernardín

Diskusná téma K článku: Chata Bernardín

Pri potulkách po Horehroní určite každý z Vás počul o Čiernohronskej železničke. Začiatok jej trasy začína pri železničnej stanici Chvatimech. Málokto však vie, že ak vyšliape po zjazdovke nahor, nájde tam malebnú, turistami ešte veľmi neobjavenú, romantickú chatu Bernardín.

MatusM

V sobotu sme si dali výlet na túto chatu, panuje tu príjemná atmosféra skôr pre ľudí, čo na horách vyhľadávajú pokoj a samotu.

Dobrá správa - v týchto dňoch je chata otvorená každý deň. Horšia správa - nevaria ani cez víkendy, málo ľudí. Každopádne, základné občerstvenie je k dispozícii.

FunTTomas

chata ku koncu apríla 2014 má hotové prízemie, kde funguje nová reštaurácia s občerstvením. Čapované pivo, čaj, káva za 1 € a kapustnica s chlebom za 2,5 €.

Axel

Fuh, zaujimave citanie.
Takze lanovka bola vlastne postavena z nakradnuteho materialu... :-D
A ked nejaky "dobracisko" nahlasi, ze to premava bez reviznej kontroly, tak je za zleho? Radsej nechcem ani uvazovat nad tym humbukom, co by vznikol, az by nebodaj doslo k nejakej nehode.
PS: lanovka (pre verejnost) nepremava, z chaty je uz roky rozostavana ruina. No, uvidime ako to tam dopadne.

FunTTomas

V roku 2013 Bernardín prevádzkuje mladá dvojica z Valaskej. Naďalej ostáva funkčná drevená krčma (provizórium) a postavené prízemie plánovanej novej chaty je prekryté dočasnou strechou.

FunTTomas

Stav zo 14. apríla 2012: z budúcej chaty stále stoja len múry prízemia, ktoré sú prekryté celtou. Bufet funguje v dočasnej drevenej krčme, kde sa dá občerstviť.

Svatopluk stepanek

zdravim a drzim palce
oliverovi k. a stavbe - medvedovi
takych chat nie je nikto dost
klobuk dole pred ludmi, ktori vedu chaty,
ktore su este ludske a nie ciste ryzovanie ziskov /do v. tatier by ma nikto nedostal a o ceskych horach uz ani nehovorim /

Oliver k.

ano, chata je na predaj, teda stavba. Pracuje sa uz na jej odkupeni a dostavani do povodneho projektu. Ak niekto uz raz vybavoval uvery, hypoteky ai. hlavne teraz v obdobi krizy, tak pochopi, preco to tolko trva. Stavba zije, prespi tuto zimu ako medved a buduci rok sa pokracuje v dostavbe. Take su zaväzky investora. Vsetkych Vas radi znovu privitame v novom horskom hoteli na Chvatimechu s povodnou posadkou :-)

Mio123

Pripájam sa k Janke27. Bernardín je jedena úžasná chata. Je pravda, že v nej nenájdete žiadny "vysokohorský luxus", ale dobrých ľudí áno. A na viac, nikde nedostanete čapované pivo s tak nádhernou panorámou Tatier, ako tam :-)
Odporúčam návštevu, kým tam je terajší majiteľ.

FunTTomas

bikemartin: chovajú tam viac šteniat, ale tieto sa ľahko pamätajú.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma