Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata na Veľkom Inovci

Diskusná téma K článku: Chata na Veľkom Inovci

V južnej časti Pohronského Inovca, v tesnej blízkosti Veľkého Inovca, najvyššieho vrchu pohoria, sa nachádza Turistická chata na Veľkom Inovci. Hustá sieť turistických chodníkov, diaľková Rudná magistrála a množstvo pozoruhodných miest v okolí ju predurčujú na základňu pre potulky v tomto kúte Slovenska. Napriek týmto faktom je chata v širokej turistickej verejnosti takmer neznáma. Preto som sa rozhodol, že jej tu budem venovať väčšiu pozornosť.

Ivan.v

dobrý deň, chcel by som sa spýtať či budete otvorení počas veľkonočných sviatkov.. ďakujem

MatusM

Ahoj, boli sme tam v sobotu. Ráno o šiestej som poslal SMS na číslo v článku s otázkou, či je otvorené a o minútu prišla odpoveď, že áno. Tým nám pán chatár ušetril záťaž v batohoch navyše: najedli sme sa jeho fazuľovice a kapustnice a napili fľaškového piva z asi 10 druhov, väčšinou Steiger, ale aj Sitňan a Plzeň.

Či sa dá prespať aj so psom? Neviem, zavolaj si na to číslo, určite je stále platné.

Lukas

Ahojte, chcel by som sa informovať chata je este stále otvorená cez vikendy ? a ten kontakt uvedený je platný?
Je mozne prespat aj so psom ?

Lubo

Aktualizovali sme kontakt, na chate opat chatarci Jozef Cigan. Dakujeme Radovi za info :-).

Gagigo

Funguje cez vikendy. Je tam aj možnosť občerstvenia, jedenia a prenocovania. Ako chatár je tam skúsený horolezec s 3 absolvovanymi himalajskymi expediciami. Sympaticky chlapík.

Wbk

Išli sme včera okolo. Na dverách chaty je tentokrát veľký oznam, že v prípade záujmu o prenájom objektu treba kontaktovať uvedené telefónne čísla. (Bez informácie či funguje pravidelne aspoň cez víkendy.)

Wbk

Dnes som tadiaľ prechádzal. Na chate je oznam od pred. miestneho KST, že "z technických príčín zatvorené do 30.09.2014". Pod tým je dopísané niečo ako "Ďakujeme pán pred. ... že ste chatu predali ... peniaze nie sú všetko."

Eva

Chata bude dna 7.6. a 8.6. 2014 zatvortena stretneme sa na haluskach v Jaďovej za pochopenie dakujeme.

FunTTomas

erik: vďaka za správu, nový kontakt a prevádzku sme doplnili do tabuľky faktov.

Erik

Chata je v prevádzke sobota-nedeľa tel.0905902127

Body2

12.4.2014 som bol na Velkom Inovci, chata je v sprave turistickeho klubu (tusim Zlate Moravce) a na vikend ju otvaraju. Ak chcete prespat z piatka na sobotu, treba im zavolat a dohodnut sa aby niekto prisiel chatu otvorit. (ubytujsa.sk/…/informacie)

Pencurák

prechádzal som cez Veľký Inovec 8.9.,chata bola otvorená,ale len preto,že opravovali strechu na hosp. budove.Chatár mi hovoril,že jej ďaľšia prevádzka je neistá.Takže kto má šťastie tak natrafí na otvorenú chatu,ale len vtedy,keď tam niečo opravujú.

Pencurák

Prechádzal som cez Veľký Inovec 8.9.a chata bola otvorená,ale len preto,že opravovali strechu na hosp.budove.Chatár mi hovoril že jej ďalšia prevádzka je neistá a otvorená je len vtedy,keď tam niečo opravujú.Takže kto má šťastie a je tam v tom čase,tak si dá pivko tak ako ja.

Lubo

@LuciaS - clanok je z roku 2007, t.j. má 6 rokov.
Hoci sa snazime drzat clanky v aktualnom stave a pred letnou turistickou sezonou ich zvykneme takmer vsetky aktualizovat, neda sa vsetko na 100% drzat aktualne. Prave na to sluzi diskusne forum, aby si turisti vymenili najnovsie informacie.
Info v clanku samozrejme zmenime spolu s vystrahou, ze chata nemusi byt prave v prevadzke. Vdaka za info.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum