Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spacák Warmpeace Viking 900

Diskusná téma K článku: Spacák Warmpeace Viking 900

Pred cestou na môj výsnívaný trek okolo Anapurny v Nepále som sa musela sústrediť aj na rozšírenie mojej outdoorovej výbavy. Jedným z najdôležitejších rozhodnutí bol výber spacáku. Potrebovala som nájsť taký, ktorý bude ľahký, vhodný do teplôt v intervale -3°C až +20°C a príliš nezaťaží batoh. Nakoniec moja voľba padla na páperový spacák, model Viking 900 od českého výrobcu Warmpeace.

Bulhar31

Stihol, spal som v nom aj pri -18 v stane.Mal som na sebe nátelník a vestu a jedny hrube ponožky a zimu som cítil len od spodku.Aj to len chvílu kým som to nevyhrial.

Mikeson

@ bulhar31
Diky moc za typ :) A ten svoj si uz stihol riadne prevetrat?

Bulhar31

Kupoval som ho na mall.sk.Ale$ret ako pozeram, už je za inú cenu.Asi potrebovali vypredať, lebo dlhšie verzie boli lacnejšie ako krátke.

Mikeson

@bulhar31
ak sa smiem spytat, kde si kupoval ten spacak Viking 900? Dik

Tramtária

lubo, nie nechystám. ten High Point má 900g peria, Viking 900g, Sir, okrem Loopingu, má tiež 850 až 1000. Veď to určite vieš. Plnivosť podobná. Sú to podľa mna plus mínus totožné veci. Takisto viem, čo to je drkotať sa vonku v spacáku od zimy. Hľadám mínusový variant. Myslím, že podobné gramáže nájdu opodstatnenie aj v slovenských horských podmienkach.

Bdel

tramtaria, warmpeace a high point dovaza na SVK ta ista firma, nemal by byt teda problem vidiet spacak nazivo. K sirke: manzelka ma Looping 1200 od SJ, nezda sa mi siroky.

Lubo

Tramtaria, chystas sa na 8-tisicovku?

Tramtária

lenka, díki, viem si to predstaviť, presne tak nejak spávam aj ja. tiež hľadám čosi širšie. rozmýšľam ešte nad Sir joseph spacákmi - tie sa mi zdajú takisto dosť široké, či páperáku High Point - ktorý propaguje Radek Jaroš, no ten asi na Slovensku naživo neuvidím.

Lenka M

Ahoj Tramtaria,

co sa tyka sirky spacaku tak mne stacila na to, aby som ako standardne spala na bruchu a jednu nohu mala skrcenu do praveho uhla vedla seba. Neviem ci som to spravne popisala a vies si to predstavit. Predtym som mala uzsi spacak a strasne zle sa mi v nom spalo, takze to bolo pre mna velke plus :)

Bacaardi

ty maly hnusacik,. jas om sa do neho zamiloval uz davno, ale reozpocet nepustil:-)

Eric

Tak 150 by sa už dala. Bacaardi: Jedine Pinnacle, ja som sa už dávno zamiloval :)

Bulhar31

Ja som kupoval warmpeace viking 900 195 pred vianocami za 150,-eur.Pred týždňom som ho kupoval kamarátovi za 148,-eur.Myslím, že je to super cena za tento spacák a za konfort ktorý, ponúka.

Bacaardi

nebudem hovorit za kolko som kupil moj marmot sawtooth, to by tu polovica osadenstva kupujuca veci v SR za SR ceny zaplakala horko tazko...

pravdou je, ze warmpeace ma velmi dobre veci za vemi dobru cenu. mam od nich paperku vesticku a je uzasna, a cena bola rovnako hrejiva ako samotne ucinky tej vesty:-). a osobne nevidim rozdiel medzi Syr Jožéf a wamrmpeace vestou... mozem kaslat, ze nema ripstop ci co...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum