Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Mala fatra

Diskusná téma Mala fatra

Caute, prosím vás kto bol niekedy teraz v MF? ako to tam vypada, kde sa oplati ist a kde je zakazane chodit?

Kamzik21

Mozes chodit kam chces a kedy chces. Ake zakazane? No vyzera to tam tak ze je tam hodne snehu tak 1,5metra ale na hrebeni je to sfukane zbite cize neviem ci ides peso alebo na skialpoch. Je to dost tvrde v niektorych castiach ale da sa fajne zalyzovat.Na juhu su mensie zakladove laviny. Hovorim o oblasti chlebu. Neveim co konkretne chces vediet

Anonym B

V nedelu som bol v medziholi zo Štefanovej -naboso bez mačiek - cesta udupana skialpami a pešími, teplota okolo mínus 10 - cesta na V.Rozsutec vychodena - neprijemný vietor.
V stredu popod lanovku do Snilovského sedla z Vrátnej s mačkami - teplota v tieni okolo minus 15, na Veľkom Kriváni na slnku okolo 0, relatívne bezvetrie - veľa skialpov, snežníc a naboso - odtrhy po lavínkach viditeľné pod Pekelníkom - sneh vyfúkaný a udupaný, mimo chodník brodenie.

Barco

nemyslel som zakazane ael ako nebezpečné alebo uzavrete chodniky kvoli lavinam. Uvažujem že by som šiel na Chleb alebo Velky krivan, a klasiciky pešo. Nebol som ešte cez zimu na ture tak neviem ako to tam vypada a ani či to môžem zvladnuť. Minuly rok som bol na Klaku a bolo to krasne. Toho snehu tam asi bude dosť si to ani neviem predstaviť ako to moze vypadat z chaty pod grunom na polodnuvy grun. Tam je riadny strmak teraz ci by sa tade dalo dostat bez pomocok?

Anonym B

Vrátna výťah - Snilovské sedlo - mimo lyžiarsku trať sme si vydupávali do zmrznutého snehu stopu v mačkách - asi 20 cm ho hĺbky ak povrch neudržal. Na poludňovom to budeš mať podobné. Návleky veľmi pomohli.

Barco

aha dik hoši, a nemate nejake odporučanie na dobru trasu pre novačika na zimnu turu?:) cez leto to je v pohode ale zima je kruta ale chcem aj to vyskusať a bez skusenosti sa aj dost bojim kde mam isť aby som neskončil zle.

Anonym B

Barco - odporúčam medziholie - autobusom 6:15 zo ZA - dá sa ísť aj bez palíc, mačiek, snežníc - 7:15-7:30 vyštartuješ zo Štefanovej, hore budeš za cca hodinu a pol, pokocháš sa, dole je to do 40 minút a ak pôjdeš v nedeľu, tak stihneš bus 10:24 alebo tak nejak.

Vrana

2 Barco: ak si novacik, pockaj radsej na normalnejsie teplotne podmienky. Vdacny ciel byva hociktora cast z hrebena Malej Fatry, len si pockat ked bude teplejsie, nech si to uzijes.

Barco

len to je horsie ze nemam čas ist zakaždym a ked už idem chcel by som nejaky kopec zdolat, vlastne MF mam skoro celu pochodenu len nie v zime. Ale asi počkam kym bude teplejšie len zas pride odmek vsade bude mokro a blato :/, mne zas zima moc neprekaza ale ked to zas podcenim moze byť zle. Choze krasne fotky a vela snehu :D Ale ani to medziholie neni spatne uvidim ešte necham si to prejst hlavou.

Pipin

Barco, aj Baraniarky su dosť jednoduché. Z Vrátnej do sedla Prislop a odtiaľ hore... Chodník už máš predšlapaný. Na vrchole ti padne sánka z toho výhľadu na celý MF hrebeň.

Kamzik21

Barco kludne si vyslap na Chleb alebo krivan popod lanovku je to zbite od lyziarov nebudes sa ani velmi prebarat. Ale dobry postreh ak nie si zvyknuty na poriadnu kosu tak tam nechod je to dost nebezpecne aj ked tam chodi relativne vela ludi =) cize ked budes lezat na zemi zmrznuty uvidia ta. Cez vikend ma byt dost veterno moc by som sa tam nehrnul pocitova teplota hlboko pod bodom mrazu. A co sa tyka toho Rozsutca a inych uzaver vobec to neriesim je to na kazdeho vlastnej zodpovednosti kam pojde. Nechcem tu miesat politiku ale v tomto state si robi kazdy co chce a co je to v porovnani s ostatnymi zalezitostami ist si v klude niekam vyjst aj ked je to zakazane.

Barco

No veru to by mohlo byt dobra tura a tam som este nebol chcel som ist zo sokolia tam ale akosi nevyslo vtedy. Dik za typ a keby sa to predlzilo az na chrapaky? ale ked som zas videl tu fotku od Chozeho kolko snehu bolo na chrapakoch ze len trcala tabula vrchna :D myslim že by stačilo na tie Baraniarky :)

JuraZ

Ahoj, chceme jít s partou na malou fatru 11.2. trasa sedlo Prislop-Barianiarky-Žitne-Kraviarske-Chrapaky-Sedlo Bublen-Pekelník-VFK-Chata pod Chlebom, kde přenocujem. Chtěl bych vědět, jestli jste tam někdo teď šli...a jestli je to prošlápnuté. Tuto trasu jsem šli v zimě před dvěmi roky a byla to celkem zabíračka. Bylo hodně sněhu, ale na hřebeni bylo vyfoukané. měli jsme sněžnice a vlastně i o to nám jde. Jestli je třeba si je zase půjčit. Je tam riziko laviny? Tato trasa je v zimě pro mě jedna z nejhezčích, samozřejmě když vyjde počasí. Děkuji Vám za příspěvky. Popř. chce se někdo přidat? Sraz v 7.30

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum