Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Spanie v Javorovej a Bielovodskej doline

Diskusná téma Spanie v Javorovej a Bielovodskej doline

Určite sa tu nájde človek, ktorý dobre pozná tieto doliny, ja som v nich ešte zatiaľ nebol, ale tohto roku by som chcel spraviť prieskum:) Najlepšia trasa mi pripadá byť prechod z južnej strany Malou studenou dolinou do Javorovej d. a späť hore Bielovodskou d. do Veľkej Studenej doliny, budem vdačný za všetky postrehy a rady a hlavne info o možnosti nocľahu na severnej strane-napr. či niekto pozná nejakú kolibu alebo iný nocľah v týchto miestach.

Funttomas

Už som si to stiahol :-). Ďakujem za promptnú reakciu ;-).

Lukas

to lubo
mas pravdu, zle som sa vyjadril ale podstata je rovnaka

Ondro_RK

...ja len záujemcom o ten nelegálny bivak (teda nie o horolezeckom táborisku) dávam info :-)

Ondro_RK

Tomáš,
nie ja nejdem o tom písať - kľudne sa do toho pusti a píš ;-)

Funttomas

Ahoj Ondro,
ideš písať príspevok o táborisku v Bielovodskej doline? Lebo mám nachystané materiály, len ich treba dať dohromady. Môžem sa do toho pustiť?

Lubo

Lukas, nikde nie je napisane, ze musis byt clenom JAMESu. Musis byt clenom niektoreho horolezeckeho spolku, ktory patri do UIAA. Teda ak mas preukaz OEAV, CHS, DAV, a pod.

Ondro_RK
  • rasto,
    pošlem a popíšem Ti to na mail, mám to aj nafotené - pre horolezca luxus ;-)
Lukas

no ale mne sa zda ze na to aby ste mohli prespat na tom horolezeckom taborisku musite mat JAMESAK-a, a v zakone o TANAP-e sa uvadza ze sa sme pouzivat iba clenmi JAMES-u na vykonnostne horelezectvo, a k tomu byvakovaniu, ziadne byvakovanie v TANAP-e nieje dovolene

Rasto

to Ondro_RK Nemohol by si presnejsie popisat tie bivaky, o ktorych pises? Popripade foto. Alebo na mail - garzonka@gmail.com Diky

Funttomas

Práve som nahodil do GPS databázy hiking.sk/gps_poi/hk/search.h… súradnice (49.19074; 20.1164) horolezeckého táboriska v Bielovodskej doline. Kde sa nachádza na turmape, pozri cez funkciu „Zobraz na mape súradnicu“ 49.19074 a 20.1164 na turistickamapa.sk$ret alebo cez link turistickamapa.sk/?lat=546355….
Upozroňujem, že prespanie na táborisku je len pre členov horolezeckých spolkov, ktoré patria pod UIAA (napr. SHS JAMES, OeAV, ČHS…).

Lukas

to Mato
Vdaka ze si napisal:) Ak by sa Ti chcelo mozes bud sem do fora napisat aj tak detailnejsie alebo mi poslat mail, dake fotky napriklad alebo co Ta tam zaujalo alebo nieco co by sme si nemali nechat uniknut a naprklad je to aj trosku skryte alebo vsetko co Ta napadne, budem vdacny. Inak chcel by som sa tam konecne dostat do konca augusta len este niesme s kamosmi dohodnui na presny termin a aj tak zatial sme na isto len 2ja dohodnuti. Ak by sa chcel niekto pridat tak sa ozvite.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum