Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Trekingove palice

Diskusná téma Trekingove palice

Zdravim,

Ake mi odporucate trekingove palice, zatial som ziadne nemal a neviem do akej znacky ist, cital som tu na fore ze sa nejake zasekavaju tak mi prosim poradte nejake spolahlive ktore sa nezasekavaju....

dakujem

Martin_š

Osobne mozem doporucit BD palicky,ine by som uz ani nechcel. A zodrat hroty na par akciach nie je mozné. Nie na dobrych palicach.

Brunto

tak kupil som si palice od zaja tie najlacnejsie cca 18evri...presiel som ponitriansku magistralu a normalne vydrzali...akurat som zodral tie gumicky na asfalt a takisto hroty,ale to je asi pri kazdej znacke rovnake a da sa to vymenit...takze uplne super mi pomohli a za tie peniaze je to celkom ok...

Peter61

Vsetko sa raz polame/dotrha/strati - skor by som bral mdoel s predlzenou ruckou. Ja si to dorabam z kurenarskej izolacie. Inak Tie hmotnosti su u Alpinusu raz za par, raz za kus.
gipron.it/…/trekking.html?sta…$ret

Adamus

moj nazor - BD - myslim si ze sa tym neda nic pokazit

Romaan

Pred par rokmi mali v tescu akciove palice. Boli cierne s napisom trekking boli z troch casti. Stali v prepocte cca 10 evri a zatial su to najkvalitnejsie palice, ake som mal. Prezili dokonca aj mnohe znackove niekolkonasobne drahsie palice. Funguje aj system tlmenia a maju dobru pogumovanu rucku, ktora izoluje a nesmyka sa. Prve co sa na nich pokazi ci skor zoderie bude asi ta kovova spicka dolu. Obcas sa da aj za lacny peniaz kupit kvalita.

Brunto

"slovensky" vyrobca zajo podborujuci lacnu pracovnu silu v cine si myslim je v pohodicke a daju sa kupit aj za dakych 20 evri...tiez pozeram po dakych palicach,este som ziadne nemal a to uz par rokov sa tulam po horach,ale ziaden preedajca mi nevie(alebo nechce) poradit ci je to obmedzene aj vahou...som tazky ako slon,takze je podla mna rozdiel ked sa do paliciek zaprie 80 kilovy sportovec alebo 130 kilovy "mamut" hhh...

Secult

Ja som si vyberal podla toho klipsnoveho systemu a kupil som nejake italbastoni a su v pohode. Stali okolo 40 euro a prezili so mnou celu zimu, to je u mna uspech. Dokupil som si nastavce na sneh a pouzivam ich aj na pasy.
Myslim, ze sa neoplati kupit drahe palice, ak maju byt pouzivane v skalnatom alebo zmrznutom terene. Pri normalnom pouzivani sa im nema co stat, ale ked na ne spadnete, tak ten tenucky plech vela nevydrzi, stale je to len milimeter hruby hlinik/zelezo/karbon/cokolvek.

Peter61, ten clanok(aj ine) na theuiaa je super. studnica na doplnenie vedomosti:)

Peter61

Aha, takze na tvojom mieste:

  • opytal by som sa NTS-karov, ake palice maju, ci ich vobec pocas pretekov skladaju/rozkladaju
  • priorita by asi bola hmotnost, nei skladanie/rozkladanie ( jedno/dvoj/trojdielne ?)
  • tak jako napisali soudruzi z UIAA: trenoval by som styl - do startu este natrenujes habadej
  • ja som raz sprasil dole VElkou St.d. a na druhy den som mal svalovicu na prednych nohach
Michael95

70 eruo stoja tie giprony, to si radsej kupim 5 parov beznych bez flicklock, mate nejaku inu altenrativu za rozumnu a nie neskutocne predrazenu cenu s flicklockom ???
Nieco na nizkotatransku stihacku 2012 do nizkych tatier

Peter61

Pripájam sa k predrecnikovi.

Zolo, kolko si ich uz spotreboval ? Ja tak cca 5 ks. 2 ks som našiel

Jonathan.sk

...a ak máš hlboko do kapsy, tak nekupuj moc drahé, pretože to je spotrebný materiál.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum