Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kompa Záhorská Ves-Angern

Diskusná téma K fotke: Kompa Záhorská Ves-Angern

Podvečerný pohľad z rakúskeho brehu. Tieto súsedné obce oddelené len tokom Moravy kedysi spájal most. Ku koncu vojny bol ako aj mnohé iné zničený, sovietska armáda ho obnovila, ale v roku 1948 bol aj tento most zničený. Tentoraz nie človekom, ale ľadom v rieke. Následne už nebol, aj kvôli politickej situácii, obnovený. Po bývalom drevenom moste premávala od konca 19.storočia elektrifikovaná úzkokoľajka, ktorá dopravovala cukrovú repu do záhorskoveského cukrovaru z okolitých rakúskych dedín. Kompa tu premáva od roku 2001 a nielen odvtedy sa tu očakáva vybudovanie cestného mosta. Ale namiesto výstavby je odpoveď: nie sú peniaze. Kompa stojí pre peších a cyklistov 1 Euro, premáva od 5:00 do 22:00. Príjemné miesto, niže kompy je najzápadnejší bod SR.

Bartoková

Most v Záhorskej Vsi je veľmi potrebný, lebo ľudia chodia cez tento prechod za prácou. Nečudujem sa, že projekt výstavby mosta nepodporujú práve tí od ktorých by sa to očakávalo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky