Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 10 rokov – stretnutie na Malom Kriváni

Diskusná téma K článku: 10 rokov – stretnutie na Malom Kriváni

Ani vyhrážky Aladina nedokázali prekaziť v poradí už tretie vrcholové stretnutie priaznivcov webu HIKING.SK, tentoraz v obľúbenej Malej Fatre. Akcia 10 rokov – 10 vrcholov sa evidentne stihla dostať do povedomia turistickej verejnosti. Napriek vrtošivému počasiu sa v prvú májovú nedeľu na Malom Kriváni stretlo opäť niekoľko desiatok pečiatkychtivých “hikerov”.

Mifo78

Miesto je, dohodneme sa cez email Janka, ozvi sa mi na dinka@stonline.sk. Zdenci: asi 100 m pod chatou je velke parkovisko. Nikdy nebol nejaky problem. Mensie parkovisko je aj priamo pri chate, ale nemaju radi ked tam parkuju cudzi ...

Zdenči

mifo...ako je to s parkovaním pri tej chate? je tam miesto a je to bezpečné?

Jana T.

Ahoj,ak sa zmestím, rada sa pridám. Som z Nedanoviec. Jana

Mifo78

Ahojte. Ja sa tiez chystam na Vtacnik. Som z Partizanskeho, beriem auto. Miesta je zatial dost :-) Obycajne chodim hore od Chaty pod Koncitou, ale je mi v podstate jedno odkial by sme sli.

Jana T.

Ahoj, tiež chcem ísť...zatiaľ nemám s kým. Najradšej asi z Podhradia... Jana.

Atalienka

Ja by som sa chcela spýtať, kto ide na Vtáčnik ? Mala som dohodnuté stretko s kamoškou, že spolu pôjdeme,ale tá ide na stretnutie z gympla na Malý a Veľký Grič...Ja som z Oslian a ak by niekto šiel cez nás a mohol ma vziať do Kamenca, resp. Bystričian, odkiaľ sa dá ísť na ďalší výstup na Vtáčnik,ktorý sa bude konať teraz 12.5. Budem rada, ak sa dakto ozve .....

Barbora11

Tak ja som na tento vylet isla sama, ale uz v lanovke cestou hore si ma "prisvojila" skupina milych ceskych turistov, ktori su na dovolenke v Terchovej - "Pojdte s nama, my jedem taky na Malej Krivan a pak do Krasnan". Na vrchu sme boli pred dvanastou, ale ked sme videli tie mracna, tak sme radsej isli do doliny. Som velmi rada vsak, ze som organizatorov Adushku, Matusa a Luba stretla aspon na 5 minut na chodniku pri zostupe, inak by ma to mrzelo :) Ked uz zacali krupy a dazd, tak my sme uz boli v hlbokom lese. A tiez som otestovala svoje nove boty, kedze som clupla aj kolenami do potoka :) Bol to pekny den a na zajtra mam vdaka tym milym ceskym turistom tiez fajn plany :)

Erko

Vyborna akcia, vyborna tura. Sli sme z Branice a zostupili do Krasnian.Tura mala vsetko co robi turistiku zabavnou, riadny vyslap, nicim nerusene vyhlady do krajiny, slnko, dazd, krupy aj snehove polia a kolacik na vrchole. Poriadne som preveril nove boty.Tymto mame uz tri peciatky a Gerlach sa zacina risovst. Velka vdaka patri milej neznamej pani ktora nas zobrala autom cez posledny nudny asfaltovy usek do Krasnian. Tesime sa na Vtacnik.

TTturista

Na výstup som si zvolil, ako aj ďalší iní, najľahšiu trasu, lanovkou do Snilovského sedla a potom peknou hrabeňovkou na Malý Kriváň. Cestou som zbieral geocachingové bodíky a pred stanoveným začiatkom stretnutia si už vychutnával z vrchola pekné pohľady. To bolo ešte teplo a na tričko. Aj kŕdle vetroňov využívali teplé stúpavé prúdy. Jeden zo samurajov nás na vrcholci temer zrazil, mal som pocit, že ma krídlom lízol.:-) Keď došli organizátori, Adushka nás pohostila vlastnoručne napečenými koláčikmi-boli dobré a Matúš zas pivkom. Prehodili sme pár slov a a viacerí sa, niečo tušiac, vydali sa spiatočnú cestu. Prišlo to nečakane pred Pekelníkom. Kde inde! Blýskalo sa tesne nad nami a ľadové krúpy pichali až bolelo. Nestačil som ani vytiahnúť pršiplášť. Za tú hodinku, kým dorazil k lanovke bol mokrý úplne všade.
No na nálade to vôbec neubralo, ďakujem za zorganizovanie tohto podujatia.

Adina

Vidis Jakub, vidis a mi sme v mysliach posuvali to mracno prec a pozerali do dolin po okoli, ako je tam slnecno. Podarilo sa, lebo stihli vsetci co chceli. A to, ze sme potom zmokli a dostali ladovu masaz ? No co uz. Aj to patri k horam. Vies ako bolo po tej sprche kazdemu dobre, ked sa dostal dole, osusil, najedol, napil ? Ved dusicku krasnymi momentami naplnil :-)... ale to urcite poznas :-)

Suco

Som aj na vás myslel keď som sa od Jazernických jazier kukal čo sa robí nad Malou Fatrou... a mne krásne svietilo slniečko :)))

Kofoluska

Vidim, ze pocasie ste mali take asi akurat - ani horuco ani zima. :) Tuto sobotu sa vidime na Vtacniku, aspon sa konecne donutim tam vyliezt :D (posledne som to vzdala asi v polovici, lebo mi bolo priserne teplo :D)

Axel

Tak ti dvaja posledni mali teda co dohanat. Minali sme sa hooodny kus pod Krivanom :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma