Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľské Pieniny – Tri koruny a Sokolica

Diskusná téma K článku: Poľské Pieniny – Tri koruny a Sokolica

V súčasnosti nie je problémom kombinovať túry na oboch brehoch Dunajca. Pieninský národný park je prístupný vďaka niekoľkým turistickým hraničným priechodom. Ideálnym spojením Poľska a Slovenska na území Pienin je drevený mostík, preklenujúci brehy Dunajca v Červenom Kláštore. Preto prijmite pozvanie k výstupu na Tri koruny a Sokolicu.

Martin knor

Ale nie, vcera :-D . Avsak "skoro rano" sedi. Na Sokolici uz bolo rusnejsie, vid obrazok.

Tomka

Martin, skoro na jar, pracovný deň a skoro ráno?

Adina

Netušila som, že tento okruh prechádza takými krásnymi miestami. Keď sa k tomu pridá ticho a samota na chodničkoch, zážitok sa znásobuje.

Lienka

Včera sme absolvovali túto prekrásnu túru. Všetko bolo fajn ešte aj počasie, len sme mali smolu, že pltník poslednú plavbu o 17.00 vynechal a nemali sme sa ako dostať na druhú stranu Dunajca. Cesta do Kroščenka pešo mala síce svoje čaro.......ale všetkým ostatným odkazujem.....nespoliehajte sa na cestovný poriadok "Kompy na Dunajci" lebo asi neexistuje
Lienka a Slimák

DzejPiBC

Vcera sme to presli z Cerveneho Klastora, cez Tri koruny po modrej na Sokolicu, potom kompou cez Dunajec a naspat cez Lesnicu do Cerveneho Klastora.Plati sa na Troch korunach aj na Sokolici ale STACI IBA RAZ! Myslim, ze 4 zl na dospelaka. Zakupeny listok na Troch korunach plati v ten isty den aj na Sokolicu a opacne! Kompa 2 zl na dospelaka. Ale beru v pohode aj EUR tak ako sa da na slovenskej strane skoro vsade platit aj v zlotych.

Duric

díky fantomasi..))idem tam 22.5.,že vraj podla domácich to je najlepší čas z celého roku....

FunTTomas

duric: Poliaci na pohraničí prijímali € skôr, než Slovensko vedelo, že vstúpi do menovej únie. Turistov prevezú na druhý breh aj keby mali doláre.

Duric

díky vám za info o prievoze,ale neviete či berú aj eurá,alebo treba len zloté?....dík

FunTTomas

bjorson: tabuľa pri prievoze udáva: „prievoz ľudí loďkou na druhý breh modrou značkou funguje od 15. 4. do 30. 6. v čase od 8.00 do 19.00 h. Od 1. 7. do 31. 8. v čase od 8.00 do 20.00 h. V septembri od 8.00 do 18.00 h a v októbri od 8.00 do 17.00 h“.

Jozok

Áno, je to časovo obmedzené. Od mája do konca septembra to funguje určite. Kdesi som počul, že až do 15.10., ale za to by som už ruku do ohňa nedal.

Bjorson

ahoj, a neviete, funguje uz ten prievoznik pri lesnici? je to casovo a datumovo obmedzene?

FunTTomas

duric: v roku 2007 prievoz stál 1,5 zl. a deti do 10 rokov 0,8 zl.

Duric

NEVIETE NIEKTO KOLKO SA PLATí PRIEVOZNíKOVI CEZ DUNAJEC PRI LESNICI,

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum