Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chorvátsko - Biokovo - Sveti Jure

Diskusná téma K článku: Chorvátsko - Biokovo - Sveti Jure

K moru ma to nikdy neťahalo. Radšej než na spenené morské vlny a nekonečnú modrú pod nohami som dvíhala hlavu k majestátnym štítom našich alebo akýchkoľvek iných hôr. Keď som sa pred dvomi rokmi nakoniec nechala ukecať, že more jednoducho vidieť musím, nebolo pre moju polovičku ťažké nájsť miesto, kde sa mi bude určite páčiť. A tak vznikla láska snáď na celý život. Chorvátske Biokovo mi učarovalo na prvý pohľad a vedela som, že sem sa budem vracať rada a často.

Joffrre

my s priatelkou sme tam boli pred tyzdnom na aute a je to fakt vysoka skola soferovania:) Plus sme dali na ceste spat odbocku na horsku chatu Vošac, kde je asi najlepsi letecky pohlad na celu Makarsku. Na dalsi den sme sli pesiu turu z Velikeho brda cez Mali Borovac, Borovac na horsku chatu Lokva a spat do Velikeho Brda cez Veliko točilo, kde je ozaj neprijemny zostup po sutovisku. Videli sme dve criedy kamzikov, pri chate je aj voda, ale nevabnej chuti a s primesou "zaburiny", kedze je z blizkej nekrytej nadrze

Bulat

podobne sa dajú vypožičať aj pomerne slušné bajky- oproti skutrom za adekvátne nižšiu čiastku- tiež som to kedysi tak využil :-)

MV

mam pre Vas este jeden tip ... pre dobrodruznejsie povahy odporucam SKUTER, my sme si ho pozicali za 180kn na 10hodin, vyrazali sme od Celiny (asi 5 km od Omisa) a ficali sme priamo k SV. Jure... ten skuter ma slusny vykon, sice je to iba 50ccm a max rychlost 50-60km/hod je to zazitok si to rezat na tych krasnych 180% zakrutach ci uz cestou hore alebo dole... hlavne cesta dole bola zazitok, tym co sedeli v autach a modlili sa aby niekde nechytili napravu ci bok auta sme sa smiali a s radostou obiehali a ten vietor vo vlasoch o tom uz ani nejdem hovorit !!! :) plus nemate ziadnych 15 minut, mate cas aj cely den... mozete zastat kde chcete a podobne... ODPORUCAM, snad moj najlepsi zazitok na letnej primorskej dovolenke !

Kofoluska

Peter61 nie s takou, s akou som sa pozerala v sobotu na Rigi - ta potvora hmla je vo Svajci uplne rovnaka ako u nas v Tatrach. :D

Kofoluska

Marianisko sorry za neskorsiu odpoved, ale vcera vecer som sa vratila po piatich dnoch z Zurichu a uz som nevladala ani oci drzat otvorene. :))))
Bohuzial, isli sme tam s cestovkou, nemali sme inu moznost. Ale kedze je to nadherny kus prirody a je tam kopec turistickych chodnikov, nedalo mi nenapisat sem o tom - vseobecne a s tym, ze kto bude xciet, aspon bude vidiet a vediet, do coho lezie. :)

Myscho

Sedi to,pozeram v denniku, 60km to malo cele (isiel som z Tucepi).
Naposledy dvihali ceny asi vlani a 40kn, vzhladom na to, ked clovek nejde autom je dost...

Bulat

2,5 hodiny na biku- docela slušné- celá trasa má tak 30 km /z odbočky od hlavnej cesty na Vrgorac tuším 23 km/... veľmi slušná priemerná rýchlosť ...
inak pred asi 7-8 rokmi cyklista neplatil... ale asi ich tam začalo chodiť týmto štýlom hodne a milí Chorvátí zaňuchali, kde vytrieskať nejakú tú kunu...

Myscho

Oplati sa urcite aj bike, aj auto. Bicykel plati rovnake vstupne, co sa mi nezda fer, kedze ide o chranene uzemie. Osobne som to hore isiel cca 2,5hodky od pobrezia.

Ak by niekto vedel o gpxku pre pesiu trasu,sem s nim :) Chorvatske znacenie totiz nie je najlepsie a bez GPS by som si netrufol ist hore peso a vlastne ani dole :)

Tych 15 minut je asi vymysel agentury, aby sa stihli za den otocit viackrat.
Osobne som sa nestretol ani s tym, aby nebol dostatok miesta na odparkovanie.
Odporucam este odbocku na Vosac- cca 15 minut chodze.

Eric

Náhodou, oplatí sa tam ísť aj autom. Dostanete sa tam samozrejme v pohode, ale tá cesta hore je doslova vysoká škola šoférovania. Ešte sa mi nestalo, aby som pri stretnutí dvoch áut musel sklápať zrkadlo a kámoš bol vyklonený z druhej strany z okna a hovoril mi, koľko ešte môžem ísť, aby sme sa nezrútili do priepasti :) Nazval by som to taká Karakorum highway v Európe :) Fakt paráda. Pod posledným úsekom je väčšie parkovisko, kde miestny ranger s vysielačkou sústreďuje autá a postupne ich posiela hore, aby sa na malé parkovisko vždy pomestili. Nikto nikoho neinformoval o nejakých 15 minútach, takže sme tam boli koľko sme chceli, ale aj tak tam nie je moc čo robiť :)

Peter61

Kofoluška s hrôzou v očiach ziťuje, že jej článočok migruje do cyklosekcie :-)

Bulat

...toto bol kedysi môj prvý veľký výšľap na požičanom bicykli... a dosť dlho som to mal potom ako vyškový cyklorekord. A záverečné 2 km su na biku veru riadny uťahovák :-)

Sona

Pri zahranicnych cestopisoch moze ist aj o tip na navstevu zaujimaveho miesta bez tury.

Marianisko

toto je hiking, nie portál o fakulťákoch čo sa robia s cestovkou....či ?

Peter61

Jasnacka Dzuch-ban , iba asi treba vziat aj nahradne baterky do celovky.
Kedy ste tam slapali hore na bicykloch ? Mesiac, strat o kolkej ? Rano ?

Dzuch-Ban

odporucam jednoznacne bicykel, zastavis kde chces, odbocis kam chces, stretnes domacich, co tam este ziju, resp. vcelaria a pod... a ten pocit vyslapat od mora k 1750mnm... na nezaplatenie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov