Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Albánsko - zabudnutá krajina Európy?

Diskusná téma K článku: Albánsko - zabudnutá krajina Európy?

Bohatá história a nedávna ťažká minulosť zanechali krajinu v odlišnej atmosfére, na akú sme v Európe zvyknutí. Omývaná vodami Iónskeho a Jadranského mora pôsobí uzavreto voči okolitému svetu. Aj napriek neľahkému osudu a to najmä po zavedení komunistickej diktatúry počas vlády Envera Hodžu, sa jej obyvatelia radia k hrdým vlastencom. Svedčia o tom najmä priečelia mnohých domov, na ktorých je umiestnená červená štátna vlajka s dvojhlavým orlom uprostred.

Sanco

Kto chce ešte zažiť to staré Albánsko, musí sa poponáhľať, bo sa to tam mení neskutočne rýchlo. Tohto roku som prešiel tú istú trasu ako 4 roky nazad a na mnohých miestach, kde sme predtým krútili po šotoline je teraz položený nový hladký asfalt, vyrástli nové penzióny a ľudia si už zvykajú na turistov a peniaze od nich.

Tanka

Albansko treba vidiet, my sme tiez mali stastie na milych a ochotnych ludi a najlepsie sme sa pocas vyletu na Balkan najedli prave v Albansku v Durresi (restauracia Misiri)...

Barbora11

Tento rok sa mi podarilo byt na den v Albansku - v Butrinte a na albanskej riviere v Sarande. Keby sa dalo, ostala by som tam travit dovolenku :)

HonzaIV

S kamaratom sme boli tento rok v Ciernej Hore- pohorie Komovi... podobne krasna priroda, prijemny a ochotny ludia... a kebyze mi na spiatocnej ceste v Belehrade neukradnu fotak, tak by tu bol clanok s mnozstvom fotiek...

Andrei3

My sme tam boli pred tromi rokmi trochu raftovat a s tym co pise Sanco mozem len suhlasiit..Albansko treba zazit kym je este take ake je. Pre inspiraciu info o Albansku a foto z tripov najdete aj tu:
infoalb.net/index.htm$ret

Sanco

Albánsko môžem len a len doporučiť. Ľudia úplne v pohode, hory krásne, plavba suchozemským " fjordom " Komani Fierse čerešnička na torte, ešte aj tie bunkre majú svoje čaro :-)

Adushka

Fajn clanok precitany popri obede. Albansko mam uz dlho laka, hoci sa tam asi najblizsie roky nedostanem. Musim vsak napisat to, co aj Axel - preco tak malo fotiek?? Prave na ne som bola najviac zvedava.. ak ma autorka viac fotiek, tak tie sa po dohode s redakciou daju vzdy do clanku doplnit - ja by som bola za to vdacna..

Axel

Ou, tak tuto ma mimoriadne mrzi minimum fotiek k clanku... :-(
Inak pekny a rozhodne zaujimavy trip.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov