Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Leluchów - Hosťovce II.

Diskusná téma K článku: Leluchów - Hosťovce II.

Dnes vychádza druhá časť putovania od severu na juh cez najužšie miesto Slovenska. V minulom dieli sme prešli od hraničného priechodu Leluchów po Lipany. Dnes pokračujeme ďalej cez Branisko, Volovské vrchy a Slovenský kras do Turne nad Bodvou, keďže turistická značka nevedie až k hraničnému priechodu Hosťovce.

Daulagiri

Až teraz s oneskorením som sa dostal k tomuto článku.
Je v pohode akurát sa mi zdalo nezmyselné to neustále cestovanie dookola. Ale aspoň som sa zoznámil s pre mňa ďalekými a neznámymi končinami.
Čo sa týka toho filmu tak má názov: Za nepriateľskou líniou.

Wallendorfer

este jedna oprava, autor pravdepodobne mysli obec Brezovica a nie Breznica, ktora sa nachadza v okrese Stropkov, co je uplne inde.

Funttomas

Axel a Bikemartin:
geografické názvy sú opravené. Ďakujeme za upozornenie.

Bikemartin

2 opravy geografickych nazvov na konci clanku: Hanigovský hrad, Pečovská Nová Ves

Socha anjela je rekvizitou z akehosi hollywoodskeho filmu, ktory sa tocil v Zadielskej doline a okoli.

Tono

Oba clanky su vyborne, tiez mi pripomenuli miesta, ktore som uz navstivil, ale aj miesta, kde som este nebol. Mal som dojem, ze turu zakoncite priamo na hranicnom priechode Hostovce/Tornanádaska. Pre tych, ktory pridu az sem, odporucim navstevu hradu v Hostovciach. Hrad sa nachádza asi 1400 m na zapad od obce(kota 428, GPS 48.58315, 20.83519). Len pre zaujimavost uvediem, ze priamo cez hrad vedie statna hranica SK/HU. Takze polovica hradu patri do SK a druha do HU.
Kusok na vychod od obce Hostovce je mala obec Chorvaty. Asi 700 m od nej (na SV), v polohe Várheď, najdete malý stredoveky fortifikacny utvar, asi lokalitu straznej veze. Viac o nej tu - hiking.sk/…/varhed_v_chorvato…
Na zaver len zopakujem, vyborne clanky!

Bikemartin

To skalne okno sa vola Rajtopiky, pozri na turistickamapa.sk$ret a malo by to byt vyznacene aj na VKU mape, neviem teraz naisto.

´Sklenena´ chata pod Smrekovicou sice nieje najkrajsia, ale majitel nas minuly december, ked sme isli okolo, pozval dnu na kus reci a aj rum do caju nalial ;-)

Boro

Vďaka Miro,tiež som si zaspomínal na ten kraj.Túto druhú časť mám tiež už prebehnutú a je to naozaj krásny kraj.

Axel

Pripomenul si mi mnoho znamych miest. Vdaka za clanok.
No mam 2 opravy: obec sa vola Mnisek nad Hnilcom a socha v Haji je v skutocnosti "plastova", to zdanie betonu je klamlive... ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum