Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Užockyj pereval – Pikuj

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Užockyj pereval – Pikuj

Krajom pod Poloninou Bukovskou som sa túlal na bicykli pekných pár rokov dozadu, ale na jej hrebeni som ešte nebol, a tak keď prišla ponuka zúčastniť sa túry v tejto menej známej oblasti Zakarpatskej Ukrajiny, váhať nebolo prečo. Snáď len nie najlepšia predpoveď počasia odstrašovala, ale vyvažovala to zvedavosť uvidieť a zažiť jazdu vlakom po trati nazývanej aj „Podkarpatoruský Semmering“, prechádzajúcou Východné Karpaty medzi Užhorodom a Ľvovom.

Legil

... teraz na budúci týždeň buď v stredu, alebo vo štvrtok sa tam s kamarátom chystáme. No chceme ísť z dedinky Shcherbovets' a skončiť vo Volosianke. Dúfam, že počasie bude priať a nebudú také hmly :)

Axel

A Robov prispevok berte ako male navnadenie na moj cykloclanok z tohto prejazdu poloninou... ;-)

Jjano

Dnes som sa snažil zistiť situáciu o tomto pred=lžení červenej, trasa sa ževraj stále ešte stanovuje a prebieha rokovanie s NP Poloniny, na starosti to má miestny značkár.

Zivan

Neviem ako to je vyznačené na ukrajinskej strane? Či tá červená ide od hraničného prechodu do Veľkého Berezného okľukou po ceste cez Malý Bereznyj, alebo to strihá priamo terénom cez les a polia.

Alexander

nemalo by to byť vraj až také zlé, trochu väčšia časť z tej trasy by mala ísť v teréne, nie po asfalte (trasa od Uble), ale nechajme sa prekvapiť...Tu ide skôr o jednanie so správou NP Poloniny, ako o pohraničiarov.A správa NP má vraj ústretový prístup.

Zivan

Tiež si myslím, že to pôjde väčšinou po asfalte, po štátnych cestách.
Konkrétne z N.Sedlice cez Zboj a Uličské Krivé do Uliča. Z Uliča terénom do Brezovca a potom zase po asfalte až do Uble. No a z Uble pokračovanie na Ukrajinu až do Veľkého Berezného zase po ceste.
Suma sumárum z Novej Sedlice do Uble až po hranicu je to cca 22km, z toho 17km po cestách.

Axel

Ja viem, ze to ma byt len administrativna prepojka, aby cervena sla po celom uzemi. Pohraniciari tahanie lesmi nepovolia, takze podla mna pekne spodkom po ceste, len aby bola znacka...
A septembrovy termin som pocul uz kedysi v roku 2008...

Alexander

Viem tiež len, že sa to má robiť, ale priebeh zatiaľ nepoznám. Termín by sa ešte mohol stihnúť, len to tiež nikto nevie v tejto chvíli povedať, či aj reálne stihne.

Zivan

Podľa informácie uvedenej v Krásach Slovenska v čísle 7-8/2013 (str.79), má byť do konca septembra t.r. červene vyznačený turistický chodník z Novej Sedlice do Uble. Má to byť vlastne predĺženie európskej diaľkovej trasy E8, na ktorú by na ukrajinskej strane nadväzovala už jestvujúca, tiež červene značena Zakarpatská turistická magistrála vedúca z Veľkého Berezného cez chrbáty polonín a Hoverlu až na Čiernu horu.
Neviete niečo presnejšie o priebehu realizácie tejto novej trasy, kade má na našom území viesť, a či je uvedený termín reálny?

IvanB

S tým Pikujom ako najvyšším vrcholom Bieszczad má zas vlado presov v podstate pravdu. Poliaci poznajú aj Bieszczady Wschodnie (Východné B.) ktoré ležia už na Ukrajine a je to ich najvyšší vrchol.
pl.wikipedia.org/…/Bieszczady…

Robo...HE

vlado presov : Autor pise, ze jeho prvy pokus o Pikuj nevysiel, lebo kvoli pocasiu nedosiel na Pikuj, treba si precitat cely clanok. Inak Pikuj ma ako pises 1408 m, ale nechapem co tu pleties ukrajinsky Pikuj do Biezszcad, ktore su v Polsku, kde najvyssi vrch je Tarnica 1346 m.

Vlado presov

pikuj meria 1408m.n.m ten kto pisal clanok tam asi nebol. mam to aj na mape polske. inak je to najvissi vrchol biescszad.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum