Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lednice - prechádzky zámockým areálom

Diskusná téma K článku: Lednice - prechádzky zámockým areálom

Asi krútite hlavami. Čo robí článok o zámockom areáli na stránke venovanej turistike? Nuž, nie vždy musí ísť o turistiku vysokohorskú či horskú. Aj niektoré kultúrne pamiatky ponúkajú celkom slušné možnosti a to, v čom nás ukrátia na prevýšení, vynahradia dĺžkou peších chodníkov. A krásou toho, čo môžete vidieť. Preto aj dnešný príspevok nebude zameraný na turistiku, ale skôr na to, čo na vás v Ledniciach čaká.

Adushka

Tak vcera sme aj my navstivili Lednicko-Valticky areal na bajkoch a bolo to veru velmi prijemne, teda az na to teplo :) Urcite odporucam, Valtice sme uz sice nestihli, ale inak sme toho videli dost :) Trasa: vlakom do Breclavi a odtial po cyklotrase na Lovecky zamecek, Janohrad, zamok Lednice s celym arealom a s minaretom, potom smerom na Valtice - Rybnicni zamecek, vyhliadka na Lednicke rybniky, Novy Dvur, Tri Gracie, Sv. Hubert a Rendez-vous, odtial naspat do Breclavi. Vsade bolo dost ludi, ale niet sa co divit, fakt je co obdivovat.

DanielaM

Lednice, Valtice, Mikulov - dobre vinko, krasne zakutia, kus historie, taky skvely koktejl pre kazdeho. Ja k tomu este pridam bicykel, ktorym sa to vsetko krasne priblizi - proste PARADA. V Lednici maju aj super uschovnu bicyklov, aby clovek mohol vychutnavat bez strachu o svoho tatosa. Doporucujem vsetkym.

Svatopluk stepanek

martina, mali ste skvely napad !!! ja jednoznacne uprednostnujem slovensko,
ale lednicko-valticky areal je vynimka, je to prekrasna ukazka storocie kultivovanej krajiny, ludiy vyborni, sluzby a jedlo dobre, vinko tiez
mozno bysom k tymto dvom priratal aj mikulov - po hrebeni palavskych vrchov sa da celkom pekne poprechadzat ( aj ked to nie je turistika
pre cloveka zvyknuteho
na rudohorie
pozor: "v lednici a vo valticiach" - je to taky chytak, ako pisal juraj mucha - "tie zbojská" a "tie chlipavice"
pre rodiny s detmi je to idealny kraj, mozem KAZDEMU odporucit

Sona

Este by som dodala, ze pre mna ako dieta - byvali sme nedaleko hranic a chodili sem casto - bol cely areal velkym lakadlom a najradsej som chodila do sklenika. Hned za tym bol minaret. Prehliadka zamku ma tiez vzdy bavila. Takze ak vase deti holduju aspon trosku zamkom a pribuznym atrakciam, urcite odporucam.

Sona

Boli sme viackrat v Lednicko - valtickom areali peso aj na bicykloch, da sa tu celkom slusne zapotit.

Kozelnm

Ja môžem Lednice len odporučiť. Bol som tam už dvakrát a je stále čo obdivovať. Je to tam nádherné. A aj hodinový program s dravými vtákmi je super.

Nonormal

Pekný hrad, aj keď, musím sa priznať, ja pri turistických potulkách akosi vždy hrady, múzea a podobné veci obchádzam. Radšej spoznávam prírodu, lesy, ako architektúru alebo mestá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum